Reprezentacija Srbije biće domaćin Evropskog prvenstva, koje je na programu od 27. juna do 7. jula.

Pripreme reprezentativki počinju 15. maja na Zlatiboru, a od juče je u beogradskoj dvorani ‘Vizura’ počelo okupljanje i postepeni ulazak u radni ritam.


Kandidatkinje za dres Srbije dolaziće u Beograd, kako im se budu završavale klupske obaveze. U tom periodu imaće lekarske preglede, prolaziti kroz testove i treninge i imati razgovore sa selektorkom Marinom Maljković.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u grupi D u Zrenjaninu, gde će u ‘Kristalnoj dvorani’ za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije. Prvoplasirani tim iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale u ‘Štark Areni’ u Beogradu, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak među osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz grupe C u kojoj su timovi Turske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Preostale dve grupe Evropskog šampionata igraju se u Letoniji. U A grupi nalaze se Letonija, Španija, Ukrajina i Velika Britanija, dok su u grupi B Francuska, Češka, Crna Gora i Švedska.

Titulu će braniti reprezentacija Španije, a šest prvoplasiranih timova sa Evropskog šampionata obezbediće plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.