0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ KAKVOG DO SADA NISTE ‘ČITALI’: Kad legendarni Žoc potpuno ‘otvorio karte’

Objavljeno: 30.04.19 u 17:57

Željko Obradović, legendarni trener Partizana, Panatinaikosa i Fenrbahčea, gostovao je kod svog nekadašnjeg igrača iz vremena kada je popularni Žoc predvodio Real Madrid, Džoa Arlaukasa u emisiji Krosover, u okviru Evroliginog podkasta.

Razgovor je započeo pričom iz najranijeg detinjstva:

– Uvek sam govorio da mi je otac bio najbolji prijatelj kog sam imao u životu. Razumeo je sve. A najvažnija stvar koju me je naučio jeste da poštujem ljude, ukoliko želim da oni poštuju mene. To mi je uvek na umu.

Nakon što je evocirao uspomene na same početke svoje trenerske karijere, kada je nakon svakog treninga i kao igrač uzimao beleške, usledila je priča o prelasku u Partizan, na čiju klupu je seo sa 31. godinom, i to na poziv Moke Slavnića Dragana Kićanovića:

– Ako vas oni zovu, dve legende, to je prilika života. Niko nije verovao da je to dobra odluka, sem ljudi u Partizanu.

Nakon odlaska iz crno-belih usledio je angažman u Huventudu, Real Madridu, reprezentaciji Jugoslavije, Benetonu, iz kog je 1999. stigao u Panatinaikos i ostao punih 13 godina, pa je nekako prirodno bilo da bar jedan deo razgovora posveti pokojnoj braći Janakopulos, vlasnicima Panatinaikosa:

– Poseban klub, poseban tim, posebni ljudi… Tretirali su me kao sina. Pokazali su mi ljubav, i voleli su Panatinaikos kao ludi.

Morao je Žoc da se osvrne i na Fenerbahče, sa kojim će po peti put za redom nastupiti na završnom turniru Evrolige:

– Ukoliko želite da budete ozbiljna organizacija, neophodno je da ceo klub bude „na istoj strani“. Mi to jesmo, i mi radimo. Pričam o tome kako klub i tim moraju da budu zdravi iznutra. A Fenerbahče to jeste, zaključio je Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter