0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS: Partizan deklasirao Megu – odličan debi novog pojačanja, ali brine povreda jednog od najboljih igrača!

Objavljeno: 26.04.19 u 21:50

Košarkaši Partizana ubedljivom pobedom nad Mega Bemaksom rezultatom 102:69 otvorili su ovogodišnje izdanje Košarkaške lige Srbije.

Partizan je u ovaj susret ušao bez Bondže Sija i Amara Gegića, koji nisu licencirani za KLS, kao i Vanje Marinkovića i Đorđa Gagića, koji su meč posmatrali pored klupe. Mega je bila možda još više oslabljena, jer nisu nastupili Goga Bitadze, povratnik iz Budućnosti, i Nikola Mišković, možda i najbolji igrač Milojevićevog tima u poslednjih nekoliko meseci.

Bio je ovo duel dva ABA ligaša i očekivao se zanimljiv okršaj, međutim, gotovo da nijedan minut ovog meča nije nosio neizvesnost, makar kada je reč o rezultatu.

Partizan je od prvog momenta počeo da melje goste iz Mitrovice, pre svega sjajnom odbranom, te je već u prvoj deonici razlika bila dvocifrena. Mega nije stigla ni do dvocifrenog broja poena i Partizan je vodio sa 22:8.

Uspela je Mega koliko-toliko da uspostavi ritam u drugoj četvrtini, te je uspevala da igra ‘koš za koš’ sa crno-belima, ali razliku nisu uspeli da spuste gotovo ni malo.

FOTO: STARSPORT

Vrlo je važno istaći da se u tom periodu meča povredio Džok Lendejl, jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone. Australijanac je nezgodno doskočio na nogu Dalibora Ilića i stradao je skočni zglob leve noge. Saigrači su ga izneli sa parketa, a pitanje je koliki je stepen njegove povrede.

Međutim, ni taj momenat ništa nije promenio na parketu. U drugom poluvremenu Partizan je odbranom potpuno ‘slomio’ Megu, te je i otišao na plus 20.

A onda smo u poslednjoj deonici, kada je svima bilo jasno ko će ostvariti startnu pobedu, gledali pucački obračun dva atraktivna tima. Bukvalno u NBA stilu.

Partizan je u poslednjih 10 minuta ubacio čak 37 poena, zaista je delovalo sjajno sve što su pokušali i šutnuli, pa je na kraju razlika bila ogromnih 33 poena, a konačan rezultat – 102:69.

FOTO: STARSPORT

Definitivno najveći utisak večerašnjeg meča jeste debi Vladimira Pušice, novog pojačanja Partizana, koji je ubacio 22 poena (3/4 za tri poena, 2/2 za dva, 6/7 sa slobodnih bacanja), tri skoka i tri asistencije, sve za 19 minuta i po povratku iz SAD najavio da će biti veliki dodatak timu Andree Trinkijerija.

Pored njega Rade Zagorac je ubacio 14 koševa, a valja pomenuti i mladog Uroša Trifunovića, koji je postigao tri vezane trojke i pokazao da će mu više vremena za igru sigurno prijati u Košarkaškoj ligi Srbije.

SUPERLIGA: Partizan – Mega Bemaks 102:69 (22:8, 23:21, 20:14, 37:26)

Dvorana Aleksandar Nikolić
Sudije: Jovčić, Juras, Ninković

PARTIZAN: S. Janković 5, Zagorac 14, Lendejl 2, Pejdž 7, Renfro 9, Jaramaz 13, Veličković 7, Pecarski, Trifunović 9, Pušica 22, Nikolić 5, N. Janković 9.

MEGA BEMAKS: Koprivica 16, Čarapić 7, Atić 1, Mokoka 1, Ilić 15, Marjanović 5, Zarić, Janjić, Mišković, Fundić 12, Ašćerić 12.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter