0
Košarka

NBA, PLEJ-OF: Noć koju će Jokić zauvek pamtiti – oboren rekord karijere, a i Karmela Entonija

Objavljeno: 26.04.19 u 09:18

Pola koša delilo je srpskog centra od tripl-dabl učinka.

San Antonio je noćas sa 120:103 savladao Denver Nagetse.

Sem što je sa 43 poena bio najbolji ikada u svojoj NBA karijeri, Nikola Jokić je oborio i rekord franšize Denver Nagetsa sa najvećim brojem poena jednog igrača u plej-of utakmici. Pre njega lestvicu su držali Karmelo Entoni i Aleks Ingliš sa po 42 poena.

Ali ni to nije bilo dovoljno Denveru da pobedom overi prolaz u drugu rundu plej-ofa, već će se za to nadmetati kroz majstoricu. Serijom od pet vezanih poena su se Sparsi prvi put odlepili u prvoj četvrtini. Ubrzo je nakon poena Gorbsa prednost bila i dvocifrena, kao i na kraju prvog perioda kada je već San Antonio imao deset razlike.

Za pola minuta igre u drugoj četvrtini koševima Krega i Morisa su se Nagetsi vratili na minus pet. Pa su i na četiri i po minuta do kraja prvog poluvremena stigli do izjednačenja, a zatim i vođstva preko slobodnih bacanja Herisa. Do kraja prvog dela utakmice igrao se egal, a uz zvuk sirene je šut za dva poena pogodio Demar Derouzan i doneo vođstvo od 64:60 Sparsima

Praktično isti scenario viđen je i u narednih 12 minuta. Promenljiva igra oba tima i smenjivanje dobrih minuta na obe strane, da bi u poslednjoj četvrtini Sparsi rešili duel. Najviše zahvaljujući očajnom napadu Denvera i jednoj od najlošijih četvrtina Nagetsa u celoj finalnoj seriji.

Sem Jokića, u Denveru su bili dvocifreni Geri Heris sa 14, Džamal Marej sa 16 i Pol Milsap sa 12 poena. Lamarkus Oldridž je bio najbolji kod Sparsa ubacivši 26 poena, jedan manje imao je Derouzan.

(Izvor: YouTube/FreeDawkins)

NBA, PLEJ-OF – REZULTATI:

San Antonio – Denver 120:103

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter