0
Košarka

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ O CIRBESU: Odluka je moja, zbog hemije ekipe

Objavljeno: 25.04.19 u 15:41

U Kući košarke je održana konferencija za medije pred početak košarkaške Superlige.

Na njoj je govorio i trener novog šampiona ABA lige, Crvene zvezde.

Ekipu Milana Tomića na startu takmičenja u domaćem šampionatu očekuje duel sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca, a utakmica je na programu u subotu od 18 časova.

– Čestitam svim klubovima koji su iz Košarkaške lige stigli u Superligu. Ostvarili smo jedan cilj, osvojili smo ABA ligu i obezbedili plasma u Evroligu, ali to ne znači da treba da prestanemo da radimo, već da budemo još spremniji, koncentrisaniji , jer želimo da osvojimo domaću ligu. Jesmo ostvarili uspeh, ali slavili smo jedan dan, a sada mora da se radi, rekao je Tomić, pa nastavio:

– Ne vidim da je problem što praktično iz jednog takmičenja ulazimo u drugo jer se time ne narušava kontinuitet i hemija ekipe, imamo 12 igrača spremnih da daju maksimum. Sa druge strane, ostale ekipe imale su vremena da se potpuno osveže, oporave I možda I da priprema nešto novo drugačije u odnosu na ono što smo videli do sada.

Tomić nije imao velike dileme kada je u pitanju licenciranje igrača.

– Odluka o skraćenju spiska igrača je bila, dvojica povređenih i Maik Cirbes. Takva odluka je doneta zbog hemije ekipe i to je moja odluka jer smatram da je to najbolje za tim. Nismo se emotivno ispraznili i fizički, svako treba da radi svoj posao,sezona traje, i imamo još mesec i po dana da odradimo posao. Radimo dalje, igrači su osveženi dobili su dva dana slobodno, napunili su baterije i biće spremni, rekao je trener crveno-belih u najavi Superlige I utakmice protiv Dunava koja se igra u subotu od 18 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter