Par dana nakon zvanične informacije da je hrvatski stručnjak napustio Budućnost, Jasmin Repeša se i oglasio.

Nije detaljnije ulazio u razloge odlaska, ali je iskoristio priliku da se zahvali čelnicima Podgoričana i ekipi.


Buran kraj sezone imala je ABA liga, veliki incidenti najpre u Podgorici, potom i Beogradu ostaće upamćeni kao nešto što ne bi smelo da se ponavlja na parketima regionalnih ekipa.

– Pre svega, želim da zahvalim svima na toplom prijemu i podršci. Hvala klubu, navijačima, Upravnom odboru i predsedniku kluba na protekla četiri meseca, koja će mi ostati u lepom sećanju. Od srca zahvaljujem igračima i stručnom štabu na saradnji u ovoj od početka teškoj sezoni, koja se nije završila kako smo želeli i očekivali. Ipak, ne treba zaboraviti da jedna sezona ne čini klub. Sport nije pitanje života i smrti. Budućnost Voli ima sve najbitnije preduslove – stabilnost, finansijsku strukturu, navijače, podršku i entuzijazam, iz godine u godinu raste i napreduje, ide uzlaznom putanjom, rekao je Repeša, a potom dodao:

– Svi smo imali grešaka, ne poričem, ali ko radi, taj i greši. Žao mi je što se sve ovako završilo. Ne u sportskom, nego u ovom drugom segmentu, koji nije u skladu sa mojim poimanjem sporta i života. Dobronamerno sam ukazivao na to od prve finalne utakmice. Žao mi je ako je neko to pogrešno protumačio. Kao čovek nisam opravdao ono što se dešavalo na trećoj utakmici finala. Način na koji je finale zvršeno je ostavilo traumu, ne samo meni, nego i svima nama iz kluba. Još jednom toplo zahvaljujem svima, želim Budućnost Voliju puno sreće u daljem radu, sa nadom da ako regionalna košarka opstane, bude drugačija od ove finalne serije.