0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NOVO SAOPŠTENJE ZVEZDE: Budućnost ima amneziju, Zvezda je spasila ABA ligu raspada!

Objavljeno: 24.04.19 u 19:24

Crveno-beli su održali redovnu sednicu na kojoj je tema bila i finalna serija ABA lige.

Povodom toga Crvena zvezda se oglasila i saopštenjem kojim je i odgovorila podgoričkoj Budućnosti na jučerašnje saopštenje.

Bura se ne stišava ni danima nakon odigrane pete utakmice finalne serije ABA lige. Crvena zvezda je pobedila na parketu, ali je Budućnost najavila u jučerašnjem saopštenju da će se boriti za ponavljanje finala, odnosno poništenje.

Najnovije saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti:

– Predsedništvo KK Crvena zvezda mts održalo je u sredu 24.04.2019. godine redovnu sednicu, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bilo i finale ABA lige i osvojena titula kluba, ali i sva dešavanja tokom finala plej ofa ABA lige.

Ocenjeno je da je ostvaren veliki uspeh i ispunjen prvi i osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu, koji uz kontinuitet osvajanja trofeja, donosi i plasman u Evroligu, gde je KK Crvena zvezda mts po svemu prikazanom i učinjenom i mesto.

KK Crvena zvezda mts sa žaljenjem konstatuje da rival u finalu pokušava da omalovaži veliki uspeh, impresivne pobede i potpuno zasluženo osvojen trofej.

Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gde, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija KK Crvena zvezda mts dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej ofa. Ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna „amnezija“ uprave KK Budućnost VOLI koja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspeh i skine odgovornost sa sebe, „zaboravlja“ šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsedništva i Skupštine kluba, izbegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab.

I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda mts prisebnim postupcima, to veče spasili su ABA ligu – ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej ofa van terena.

Zato je KK Crvena zvezda mts već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu EL, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.

Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika KK Budućnost VOLI smatramo krajnje zlonamernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspeha. KK Crvena zvezda mts je u 8 utakmica sa ekipom Budućnosti pobedila čak 6 puta uz koš razliku +132!

Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju veštačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno , ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu.

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se još jednom navijačima na ogromnoj podršci u finalu, na prisebnosti i suzdržanosti na sve provokacije kojima je bila izložena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter