Najbolji košarkaš Budućnosti dao je danas intervju za ‘Eurohoops’ u kom je govorio o jučerašnjoj ‘majstorici’ finala ABA j.t.d. lige i dešavanjima pre i tokom meča.

Nakon kašnjenja od sat vremena zbog upada navijača Crvene zvezde na parket čime su prekinuli zagrevanje igrača Budućnosti, srpski tim je razbio Podgoričane i osvojio prsten, čime i učešće u Evroligi.


Dan posle utakmice, ogorčeno je pričao za ‘Eurohoops’ jedan od najboljih, ali i najnervoznijih igrača Budućnosti, dvostruki NBA šampion, Noris Kol.

– ABA ligu treba da bude sramota zbog ovoga što se dogodilo. Bacali su stolice na nas, čaše sa pićem, pljuvali su nas, bacali su petarde na nas i druge predmete. Njihovi navijači su trčali ka nama, ometali su nam zagrevanje, sve do trenutka kada smo morali da odemo sa terena. Totalno nebezbedno i neprihvatljivo – rekao je Kol.

Njegovo mišljenje je da utakmica nije smela da se odigra u takvim uslovima. Međutim, gosti su dobili pretnje…

– Pretili su nam da ćemo izgubiti službenim rezultatom ukoliko se ne vratimo na teren – naveo je Kol.

Uporedio je atmosfere u Podgorici i Beogradu.

– Navijači u Podgorici nisu trčali po terenu tokom zagrevanja. Nisu dodirnuli nijednog igrača. Nisu bacali stolice ili čaše za vodu na teren. ABA liga je tada iskontrolisala situaciju. U Beogradu to nisu uradili. U Podgorici se ne vandalizuje teren za igru – zaključio je Kol.