Po svemu sudeći dugo se neće stišati bura nakon večerašnje utakmice Crvene zvezde i Budućnosti.

Crvena zvezda je osvojila novu titulu u ABA ligi i pobedom nad ekipom Budućnosti od 94:57 došli su crveno-beli do nove Evrolige. Košarkaši Budućnosti napustili su parket na zagrevanju pred meč, a već iz svlačionice izdali su prvo saopštenje za javnost, a nakon meča nezadovoljni dešavanjima, atmosferom i ishodom i drugo.


U saopštenju za dešvanja na meču krive Nebojšu Čovića.

– U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor – linč i fizičko nasilje, navodi se u saopštenju crnogorskog kluba.

FOTO: STARSPORT

Gostujući klub u saopštenju ističe da su bili žrtve agresije, te da su bili prepušteni na milost i nemilost bez zaštite policije.

– Nakon napada koji su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju, navodi se u dopisu Budućnosti.

U nastavku saopštenja Budućnost navodi da poseduju informaciju da su čelnici lige bili ucenjeni da se meč odigra iako su jedva izvukli ‘živu glavu’.

– Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogodjen stolicom. Svesni smo da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košarkaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

U zaključku saopštenja navodi se da Budućnost zahteva smenu Krešimira Novosela i Zarka Čabarkape, a dok se to ne dogodi za njih ne postoji ABA liga.

– Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu, poruka je crnogorskog kluba.