0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Denver izjednačio, Gregova ekipa nije imala rešenje za Jokića… (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.19 u 09:17

Detroit i Hjuston i nakon trećih mečeva su bez poraza u seriji.

Pobede su takođe zabeležili Denver i Filadelfija.

Uspeli su Seventisiksersi da i pored toga što su gubili tokom skoro čitave utakmice na gostovanju Bruklinu, na kraju stignu do pobede rezultatom 112:108. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjoj deonici, kada su gosti poveli poenima Embia i Herisa. Potom je usledila rezultatska klackalica i na kraju su Seventisiksersi imali više snage i koncetracije za pobedu.

Sjajno veče imao je Embid, koji je postigao 31 poena, za isto toliko minuta na terenu, uz 16 skokova, sedam asistencija, šest blokada i dve ukradene lopte. Njegov zamenik, Boban Marjanović, na parketu je proveo skoro 12 minuta i za to vreme je upisao četiri poena i pet skokova. Dobru igru prikazali su i  Heris sa 24 poena i Simons sa 15, odnosno sa druge strane Keris Levert sa 25 poena.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

Nošaćnjom partijom, podsetili su Nagetsi na najbolja svoja izdanja iz ove sezone. Uspeli su puleni Majkla Melouna da odgovore Sparsima brejkom i seriju vrate prakitčno na početak – 2:2 (117:103). Nisu igrači Denvera najbolje otvorili ovaj meč, a posle prve deonice imali su zaostatak od 12 poena. Međutim, od treće četvrtine oni su počeli da ‘melju’ rivala, a ekipa Grega Popoviča nije imala pravi odgovor na njihovu igru.

Do pobede u Teksasu ekipu Denvera vodio je Nikola Jokić, koji je lako izlazio na kraj sa svojim čuvarima. Srbin je bio najefikasniji igrač svoje ekipe sa 29 poena, 12 skokova i osam dodavanja. Dobar je bio Džamal Marej sa 24 poena, dok je u sastavu San Antonija najefikasniji bio Lemarkus Oldridž sa 24 poena.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

Baksi su uspeli da dođu na korak do prolaska u polufinale, pobedom nad Detroitom (119:109) i sada vode 3:0 u seriji. Veoma lako su gosti stigli do nove pobede, a praktično od starta meča razlika je bila dvocifrena. Sa 20 postignutih poena Kris Midlton je predvodio Milvoki, Bledso i Lopez su ubacili po jedan manje, a Janis Adetokumpo brojao je do 14. Kod Detrotia sa 27 poena bio je najefikasniji Blejk Grifin.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

I Hjuston se našao u sličnoj poziciji kao Baksi i sada ima 3:0. Roketsi su u Solt Lejk Sitiju bili bolji od Jute, koju su savladali rezultatom 104:101. Loše šutersko veče imao je Džejms Harden, ali je ipak uspeo da ubaci 22 poena (šut iz igre 3/20). Dvocifreni su bili i Pol sa 18 poena, te Gordon i Taker sa po 12. Donovan Mičel je kod Jute ubacio 34.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

NBA, REZULTATI

Subota
Bruklin – Filadelfija 108:112 /1:3 u seriji/
San Antonio – Denver 103:117 /2:2 u seriji/

Nedelja
Detorit – Milvoki 103:119 /0:3 u seriji/
Juta – Hjuston 101:104 /0:3 u seriji/

19.00 Indijana – Boston
21.30 Los Anđeles Klipers – Golden Stejt

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter