Francuski košarkaš istakao je da voli duele kakvi su između Budućnosti i Crvene zvezde i sve što takve utakmice nose.

Nekadašnji igrač Barselone sa 23 poena u četvrtoj utakmici bio je uz Norisa Kola najzaslužniji za opstanak ‘plavih’ u finalnoj seriji.


Utakmica koja se sutra igra u Pioniru daće odgovor na pitanje ko je ja najbolja ekipa na Jadranu. Svestan je Džekson atmosfere koja njega i njegove saigrače očekuje pod svodovima beogradske dorane.

– Ostavićemo sve na parketu. Nemamo prednost domaćeg terena, ali peta utakmica u Beogradu će biti specijalna stvar u karijerama svih nas. Biće teško, publika će biti ‘luda’, ali to su momenti za koje se živi. Velike dvorane i velike utakmice, ko god pobedi biće šampion. Srećni smo što smo izborili taj meč, nismo hteli da izgubimo na našem terenu, jer su navijači bili sjajni cele sezone. Hteli smo da im damo poslednju veliku pobedu, poslednji šou, jer nas neće gledati u Beogradu, počeo je Džekson za ‘Vijesti‘.

Potom se osvrnuo na dva prethodna duela u beogradskoj dvorani i atmosferi koja je tada vladala.

– Igrao sam u velikim dvoranama, pred mnogo ljudi, ali nekada stvari odu izvan sporta. Niko ne voli da bude ispljuvan, pogotovo kada ne može da odgovori. To je bilo kukavički, jer da me je neko od tih sreo na ulici, znao bi da to ne bi smeo da uradi. Takva je klima u Beogradu, kada igrate u Pioniru znate da će vas navijači vređati i pljuvati, ali ako pobedite, to čini trijumf još slađim. Nadam se da ćemo uživati u ponedeljak uveče, rekao je on, a potom dodao da je ono što se dešavalo u ‘Morači’ samo bio revolt:

– U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati. To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svjedoci nemilih scena koje ne priliče sportu – dve utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.