1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA JTD liga

SAOPŠTENJE ‘VARVARA’: Napad na protivnike nije čin kojim se treba ponositi, ne nasedajte na medijske ‘patke’ (FOTO)

Objavljeno: 19.04.19 u 10:20

Košarkašku poslasticu između Budućnosti i Crvene zvezde javnost će umesto po dobroj košarci pamtiti po nasilnim scenama koje ne priliče sportu.

Navijačka grupa ‘Varvari’ koja sa tribina bodri Budućnost nakon trećeg meča obratila se javnosti saopštenjem putem društvenih mreža.

Navijači Budućnosti pozvali su sve prisutne da u ‘Morači’ navijaju sportski.

Pre svega, apelujemo na sve naše članove, a pogotovo na ostalu publiku u hali da ne ubacuju tvrde predmete u teren. Naša tribina nije deo toga, niti želi biti, a još manje smatramo to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrediti nekog protivničkog igrača, a vrlo moguće i svog. Neka grlo i dlanovi budu jedino što ćemo koristiti kako bi pogurali svoje, a sabotirali protivničke igrače, navodi se u saopštenju.

Dalje se u saopštenju ‘Varvara‘ apeluje na javnost da ne naseda na ‘novinarske patke’.

Takođe, apelujemo na celokupnu javnost da ne naseda na medijske (domaće i srpske) patke i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i ‘sportsku mržnju’ stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst. Pokažimo svima da ne nasedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u Morači tu zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost, stoji u saopštenju navijača Budućnosti.

 

FOTO: ABA LIGA

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter