0
Košarka

FOTO: Glas Amerike/Printscreen

NBA PLEJOF: Jokiću ne prija Teksas, Marjanović dominirao u brejku Filadelfije (VIDEO)

Objavljeno: 19.04.19 u 09:07

Večeras su odigrane tri utakmice plej-ofa NBA lige, naši košarkaši bili su polovično uspešni.

U trećem meču Plej-ofa zapadne konferencije NBA lige San Antonio Sparsi savladali su Denver Nagetse 118:108. Ovom pobedom rezultat je 2:1, a prednost domaćeg terena i dalje imaju Sparsi. Denver je meč otvorio nervozno i San Antonio je uspeo da se odvoji zahvaljujući sjajnom Dereku Vajtu koji je u prvom poluvremenu ubacio 26 poena. Drugu četvrtinu uspeli su Nagetski da se razbude i serijom od 16:0 dođu do preokreta, ali su već na polovini četvrtine prednost ispustili. Nagetsi su u trećoj četvrtini igrali na Jokića, a Džoker nije imao snage da sam nosi ‘Grumenje’ uz raspoloženog Derozana i Vajta. Serijom 12:2 u poslednjoj deonici San Antonio je sigurno priveo meč kraju.

Najefikasniji kod pobedničkog tima je bio Vajt sa 36 poena, Derozan je imao 25. Nikola Jokić je imao 22 poena za 32 minuta, a imao je osam skokova i sedam asistencija. Markus Bizli je bio odličan kod Denvera sa 20 poena uz pet pogođenih trojki.

Bruklin je dobro otvorio meč i imao vođstvo do sredine prve deonice. Filadelfija je potom uspela da se konsoliduje i prvu četvrtinu završi sa +8. U nastavku meča nisu igrači Filadelfije ispuštali prednost, u jednom trenutku vodili su sa 18 poena prednosti. Na kraju je bilo 115:131. 

Najbolji u Filadelfiji bio je Ben Simons sa 31 poenom, devet asistencija i četiri skokova. Tobajas Haris je ubacio 29 poena uz tri asistencije i 16 skokova. Srpski reprezentativac Boban Marjanović postigao je za 18 minuta 14 poena imao je i jednu asistenciju i osam skokova. Lavert i Rasel u redovima Bruklina postigli su po 26 poena, Dinvidi i Alen postigli su po 15, ali to nije bilo dovoljno, Filadelfija vodi sa 2:1 u pobedama.

Golden Stejt je na gostovanju Klipersima uspeo da zabeleži pobedu i povede sa 2:1. Voriorsi su odlično napadački ušli u meč i već nakon prve četvrtine imali 41 koš na svom kontu. Odličnom odbranom sveli su Kliperse na samo 24. Raspoložen od prvog sudijskog podbacivanja bio je Kevin Durent, a pratio ga je Stef Kari. U nastavku meča gosti nisu popuštali već su nastavili u istom ritmu a prednost im je rasla i na kraju meča slavili su sa 132:105.

Kevin Durent je postigao 38 poena uz sedam asistencija i četiri skokova, Kari ga je pratio sa 21 poenom i samo jednom asistencijom.  U redovima Klipersa najbolji je bio Ivica Zubac koji je ubacio 18 poena, uz 15 skokova. 

NBA LIGA, PLEJ,OF, 

Petak

Bruklin – Filadelfija 115:131 (1:2)
San Antonio – Denver 118:108 (2:1)
Los Anđeles Klipersi – Golden Stejt 105:132 (1:2) 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter