2
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Zvezda ponovo ‘prosula’ pobedu, serija se vraća u Beograd!

Objavljeno: 19.04.19 u 21:05

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu u četvrtom meču finalne serije ABA lige 84.80 i tako finalnu seriju ABA lige vratili u Beograd.

Zvezda je meč otvorila uz dva promašaja Majkla Odža, sa druge strane nije precizan bio ni Kol promašivši trojku u situaciji kada niko od košarkaša Zvezde nije bio ni blizu, a neprecizan je bio i Erl Klark za dva.

Prve poene na meču postigao je Odžo zakucavanjem, odgovorio je Noris Kol pogotkom uz faul, da bi mu uzvratio istom merom Ognjen Dobrić, pa su crveno-beli imali 5:3. 

Barović je doneo izjednačenje, u narednom napadu sjajan protok lopte trojkom je krunisao Bili Beron, nakon čega je usledila serija poena domaćeg sastava od 9-2, pre svega zahvaljujući dve trojke Džeksona, pa je pri rezultatu 14:10 Milan Tomić zatražio tajm-aut nakon kog je Mo Faje pogodio šut na isteku napada.

Džeksonov promašaj za tri Cirbes nije pretvorio u izjednačenje promašivši poluhorog, ali jeste Beron soloprodorom nakon promašaja Erla Klarka.

Pogodio je Šehović potom za Budućnost, Dobrić za tri vratio prednost gostima, a dobra reakcija Zvezde u odbrani nije pretvorena u poene pošto je Beron poslao očajan pas ka Dobriću koji je lako presekao Džekson, da bi u nastavku akcije Kol pogodio za dva.

Loše postavljena odbrana Budućnosti kažnjena je novom trojkom i osmim poenom Berona. Na 1:30 pre kraja prve četvrtine novi peh za Crvenu zvezdu stigao je u vidu povrede Maika Cirbesa, koji je pri doskoku nezgodno stao na nogu Moa Fajea. Umesto njega na parket je ušao Odžo, a Zvezda je otišla na „+4“ trojkom Fajea iz ćoška.

Nikolićev promašaj za tri poena nisu uspeli da „pokupe“ gosti, lopta je stigla do Džejmsa Bela kog je u pdorodu nesportskim faulom zaustavio Branko Lazić. Košarkaš Budućnosti pogodio je jedno slobodno bacanje, a potom je promašio šut za tri poena, pa su Podgoričani smanjili na 23:20, a na „odmor“ su ekipe otišle prednošću Zvezde 25:20 nakon što je Rivers prvo uhvatio loptu nakon svog skoka u napadu, potom uputio „!popravni“, ali je lopta skakutala po obruču dok je Faje nije ćušnuo za „+5“.

Prvi napad u drugoj deonici započeo je faulom Branka Lazića nad Belom, potom je Odžo izblokirao Kotija Klarka, ali nije bio precizan ni Rivers.

Vezao je Filip Čović dva brza faula u narednom napadu Budućnosti, drugom ličnom greškom poslavši Gordića na liniju za slobodna bacanja a bivši plej Partizana iskoristio je samo jedno, pa su prišli domaći na 25:21.

Novi loš napad Zvezde nije Budućnost iskoristila pošto je Koti Klark napravio faul u napadu,  sa druge strane Odžo je u završnici napada dobio loptu pod košem ali je pokušaj zakucavanja sprečio Bitadze faulom, no neprecizan je bio Odžo sa penala. Nije Zvezda igrala dobro u tim momentima, sa druge strane sjajan je bio Džekson pogodivši šut uprkos dobroj odbrani Odža, potom i još jedan, a Podgoričanima prednost doneo je Gordić nakon solo-prodora. 

Prve poene za crveno-bele postigao je Beron na 5:21 pre kraja poluvremena, da bi Zvezdu u vođstvo ponovo doveo Čović sa linije za slobodna bacanja (29:27). Čović je potom napusito igru usled povrede, a Beron je Zvezdi doneo prednost od četiri poena.

Erl Klark je prepolovio vođstvo Zvezde, a trećom ličnom Džeksona šansu da prekine očajno šutersko veče dobio je Kej Si Rivers, ali je i sa linije za slobodna bacanja bio polovičan, 32.29.

Čini se pravo niotkuda Zvezda je stigla do vođstva od 36:29, pošto su precizni bili Cirbes, potom Davidovac zakucavanjem nakon pasa Berona, posle čega je Repeša zatražio tajm-aut, ali nije pomoglo pošto je Beron sa linije penala doneo i „+9“. 

Ipak, nije Zvezda uspela da zadrži to vođstvo, pošto su Noris Kol nakon izgubljene lopte Berona košem uz faul Lazića, a zatim i Erl Klark trojkom iz okreta u poslednjoj sekundi poluvremena primakli igrače domaćeg sastava na tri poena minusa, pa je na poluvremenu Zvezda imala 38:35.

Sjajno su započeli treću deonicu igrači Milana Tomića trojkom Bilija Berona. Sa druge strane Erl Klark je nakon pivotiranja pogodio za dva i primakao Budućnost na 41:37. 

Konfuzan napad Zvezde okončan je promašajima Dobrića i Fajea za tri, a čudan pokušaj Bitadzea na drugi obruč Beron je iskorisito da pogodi trojku sa osam metara za povratak na „+7“.

Noris Kol je Budućnost primakao na minus od pet poena pogodivši sa pet metara, uzvratio je Davidovac nakon dugog napada Zvezde, a Podgoričane je u životu održavao Erl Klark sa poludistance. 

Pogotkom za tri poena Ognjena Dobrića izabranici Milana Tomića otišli su na 49:41, a posle promašaja Kola za dva sa poludistance Majkl Odžo je pogodio uz faul, pa je prvi put na meču prednost Zvezde bila dvocifrena – 51:41.

Faul Davidovca poslao je Barovića na liniju za slobodna bacanja odakle je bio polovičan, a skok u odbrani Fajea Zvezda nije pretvorila u poene, pošto je Cirbes napravio faul u napadu loše postavivši blok. 

Novu šansu da se dodatno odlepi Zvezda je dobila lošim pasom Barovića za Erla Klarka, a očajnu sekvencu Barović je potvrdio promašivši zicer nakon što je driblingom izbacio praktičnočitavu odbranu Zvezde iz igre.

Promašaj Davidovca za tri poena „kaznio“ je Kol pogodivši dvojku, na drugom kraju terena odlična odbrana Budućnosti „pukla“ je u poslednjoj sekundi napada pa je Cirbes lagano pogodio iz reketa.

Usledila je serija Budućnosti kojom su prišli na 53:50. Prvo je Džekson pogodio za dva, potom su Cirbesu dosuđene tri sekunde u reketu Budućnosti, zbog protesta tehničku grešku dobio je Milan Tomić. Ponovo je Džekson pogodio sa penala, a iz napada koji je usledio Erl Klark je trojkom naterao Tomića da zatraži tajm-aut.

Zvezda je u tim momentima bila u kontra-ritmu dok je Budućnosti polazilo sve za rukom pa je Bitadze tako izblokirao Fajeov pokušaj zakucavanja, Gordić je pogodio uz faul i u završnici treće deonice doneo novo izjednačenje, 53:53.

U narednom napadu fauliran je Cirbes, Nemac je pogodio prvo, promašio drugo slobodno bacanje, ali je loptu u momentu dok je „igrala“ po obruču dodirnuo Džekson, pa je prednost porasla na 56:53. Već u narednom napadu Cirbes je napravio faul nad Bitadzeom uz pogodak igrača Budućnosti, ali je bio neprecizan košarkaš Mege na pozajmici u Podgorici.

Budućnost je stigla do prednosti nakon novog promašaja Riversa, te faula nad Džeksonom, a u završnih deset minuta ekipe su ušle sa poenom prednosti u korist Crvene zvezde nakon što je Odžo pogodio polu-horog, a Džeksonov šut ostao na prvom obruču.

Džekson je na ulasku u poslednju četvrtinu prvo pogodio za tri (60:58), potom napravio faul nad Beronom, a promašeno zakucavanje Odža kaznio je Kol položivši sa druge strane, pa je serijom 5-0 domaći sastav sitgao do 62:58.

Ušao je na parket Dejan Davidovac i vezao dva odlična poteza. Prvo je pogodio flouter u poslednjim momentima napada, a zatim blokadom nad Džeksonom dao šansu Zvezdi da izjednači. Šut Fajea za tri nije završio u košu ali je Odžo stigao do lopte, Barović ga je tom prilikom faulirao a klupa Budućnosti dobila tehničku. 

Nisu crveno-beli iskoristili priliku pošto je Faje izgubio loptu, sa druge strane Kol nije bio precizan za dva, a Mo Faje potom biva fauliran, pa je Zvezda koševima Senegalca stigla do novog vođstva, 63:62.

Faul nad Gordićem poslao je pleja Budućnosti na liniju za slobodna bacanja odakle je bio neprecizan oba puta, tačnije drugi put Faje je „skinuo“ loptu sa obruča, seriju grešaka nastavio je Beron napravivši korake, a promašaje Barovića sa penala Zvezda je ponovo prokockala, ovog puta tako što je Rivers driblao o svoju nogu. 

Kol je doneo novo vođstvo Budućnosti, a na 5:58 pre kraja meča Rivers je još jednom doneo preokret, pogodivši oba penala za 65;64.

Gordićev promašaj za tri poena rezultirao je faulom Nikolića nad Fajeom, a Senegalac je prvi put bio precizan, drugi put ne, ali je najbolji u skoku bio Dobrić. Nije Beron pogodio šut za tri, a nakon još jednog skoka u napadu, Fajeu je ispala lopta do koje su, nakon velike borbe, došli košarkaši Budućnosti.

Promašaj kola i zakucavanje Fajea odveli su goste na četiri poena prednosti, sa druge strane Kol je održavao domaće na dva poena minusa, a na 4:08 pre kraja Bitadze je faulirao Davidovca i tako završio meč. Precizan je bio plej Zvezde sa penala, sa druge strane Erl Klark je pogodio trojku, a loš napad Zvezde i promašaj Davidovca, a potom i tehnička greška dosuđena klupi doneli su Podgoričanima izjednačenje, 

Košem Dobrića iz teške pozicije Zvezda je uspela da ostane u vođstvu, sa druge strane briljirao je Kol prvo izjednačivši, a potom pogodivši i za vođstvo nakon što je Erl Klark izblokirao Dobrića.

Nedostajali su Zvezdi poeni Bilija Berona, a nije ih bilo ni na 1:43 pre kraj ameča, da bi potom Cirbes napravio faul, a Džekson trojkom doneo 77:72.

Još jedna izgubljena lopta na 1:07 pre kraja meča nakon očajne reakcije Kej Si Riversa, koji je poslao pas u aut okončana je pogotkom Kola.

Nadu Zvezdi da može do pravog malog čuda vratio je Beron pogodivši trojku, sa druge strane Kol je pogodio jedno slobodno bacanje nakon faula Riversa, 

Na kraju, trijumf Budućnosti 84:80, pa će peti meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dati odgovor koja ekipa će naredne sezone, sa prstenom šampiona ABA lige, nastupiti u Evroligi.

Noris Kol je ubacio 31 poen, Džekson 23, dok je Beron ubacio 24, a Dobrić i Faje po 14.

„Majstorica“ će biti odigrana u ponedeljak od 19 časova.

 

0
0

2 Komentara

  1. Razbice nas i u beogradu sa ovim trenerm,lazicem.covicem nema sta da se trazi .ova sezona ce pokazati da zvezdu vode nesposobni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter