4
AdmiralBet ABA Liga

Dragan Bokan ABA Liga, Crvena Zvezda - Buducnost, finale, druga utakmica Belgrade, Serbia on April 14. 2019. 14.4.2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

OGLASIO SE I BOKAN, OZBILJNE OPTUŽBE NA RAČUN NEBOJŠE ČOVIĆA: Prošli smo kroz šikaniranje, naši navijači su izrevoltirani, sa njim ću ja razgovarati!

Objavljeno: 15.04.19 u 17:47

Nedugo nakon Crvene zvezde, na dešavanja u Pioniru stigla je i reakcija prvog čoveka podgoričke Budućnosti, Dragana Bokana.

Bokanovo saopštenje, takođe, prenosimo u celosti:

– Imajući u vidu da se od početka plej ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću izneti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje.

Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima.

FOTO: STARSPORT

Na žalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vređanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića. Čovek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

FOTO: STARSPORT

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj meri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne sme tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektrisana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani.

FOTO: STARSPORT

Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne sme manipulisati jedan čovek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga.

O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasedanja Skupštine ABA lige, navedeno je u saopštenju koje potpisuje Bokan.

Naredni meč zakazan je za sredu u podgoričkoj Morači.

0
0

4 Komentara

  1. Ja sam poreklom in Crnegore zivim u Nemackoj i stvarno me je sramota da kazem da sam Crnogorac je sta se trenutno radi u mojij Domovini je strasno to se takodje Öhmdes u sportu …Prosle godine svega i svacega je bilo u Podgirici ( Titogradu)
    Zato braco Crnogorci nemojte da se cudite ovakvom toplom doceku U Beogradu i jos nesto da vas podsetim da ovde u Beogradu ima vise crnogoraca nego u crnoj gori i bilo je njih koji su navijali za Zvezdu medju njima i ja jel bemogle da navijam za one izrode koji podrzavaju Mila i „ veliku „ albaniju

    0
    0
    Odgovori
  2. E jesu Bekan imas kratko pamcenje naprosligodinje gostovanje u Titogradu.Horskom pevanju ispred hotela u kome su Zvezdasi otseli, sudijska kradza, gadzanj klupe i igrasa flkasama upaljacima telefonima kljucevima itd.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter