Gostujući na Ekonomskom fakultetu, jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških agenata govorio je o aktuelnim temam.

Jedan od njih bilo je drugo mesto iz ABA lige u Evroligi, ali i igranje Nikole Jokića na dolazećem Mundobasketu.


Miško Ražnatović smatra da je ABA liga zaslužila još jedno mesto u najjačem evropskom takmičenju, kao i da je izvesno da će se to desiti.

– ABA liga definitivno zaslužuje još jedno mesto u Evroligi. Mnogo sam se bavio time, jer je to od značaja za moj posao i nema mnogo sredina koje više zaslužuju vajld-kard. Mislim da postoji ozbiljna šansa da neko iz ABA lige dobije to i da sledeće godine regionalna liga ima dva predstavnika. Mislim da se mnogo napora ulaže u to, izjavio je Ražnatović.

Ražnatović je na tribini u prostorijama Ekonomskog fakulteta pričao o tome kako bi Nikola Jokić nakon nekoliko godina pauze ponovo mogao da zaigra za nacionalni tim.

– Više puta sam rekao da zaista nismo pričali o tome. Dogovor je bio da sednemo kada se završi sezona, ali njegova sezona traje duže nego što smo mislili, jer su prvi put zaigrali u plej-ofu, rekao je Ražnatović, a potom dodao:

– Generalno su pozitivne vibracije, ali svaki put kada je tako, pojavi se vest dana da će Jokić igrati, pa ja onda dobijam čestitke… Stvarno ne znam u ovom trenutku, ali iskreno rečeno, retko kad sam se osetio tako dobro kao 2002. godine kada je Gurović dao trojke u Indijanopolisu.