Poraz u polufinalu ABA j.t.d. lige nateraće, po svemu sudeći, glavnog finansijera Cedevite da promeni politiku zagrebačkog kluba.

Predsednik, glavni sponzor i finansijer Cedevite, Emil Tadeski, razočaran je što njegov klub ni ove sezone nije uspeo da se domogne finala ABA j.t.d. lige, a kamoli šampionskog prstena i Evrolige.


Razloge je izneo u razgovoru za zagrebački ‘Večernji list’, istakavši da su Crvena zvezda i Budućnost državni projekti, a da Cedevita nije čak ni gradski.

– Nema smisla boriti se sa nacionalnim (i političkim) projektima kakvi su Crvena zvezda i Budućnost, i to u situaciji kada mi nismo ni gradski projekat – prenosi ‘Večernji list’.

– U najjače klupsko takmičenje u Evropi ide samo prvak ABA lige pa vam ni dvostruko veći budžet tima ništa ne garantuje.

Prvi čovek Cedevite je stoga odlučio da će njegov tim imati najviše dva Amerikanca, a da će eventualni, ostali stranci moći biti samo igrači iz regije.

– Davati toliki novac da biste pokazivali mišiće u Hrvatskoj nema smisla jer se prvak “Lijepe naše” može biti za mnogo manje novca – istakao je Emil Tedeski.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.