0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

NEMA KRAJA REFORMAMA: Bartomeu najavio nove promene u Evroligi, ali i Evrokupu…

Objavljeno: 10.04.19 u 14:43

Prve promene dogodiće se već sledeće sezone kada Evroliga povećava svoj format, a uskoro bi i Evrokup mogao da dobije novine.

Nema odmora dok traje obnova. Tako bi se mogle opisati reforme Evrolige koja će po svemu sudeći iz godine u godinu izgledati drugačije. Prvi korak je napravljen, već od naredne sezone biće 18 učesnika, takmičenje će početi ranije, a završavati se sedam dana kasnije. Prvi čovek ‘elitnog’ takmičenja Đordi Bartomeu najavio je nove promene, a one će biti vezane i za Evrokup.

– U bliskoj budućnosti vidim promenu pristupu Evrokupu, jer kvalitet Evrokupa postaje sve veći i zato proučavamo mogućnost da to takmičenje počne da daje dva tima Evroligi – poručio je Bartomeu.

Prvi čovek Evrolige je obećao jedno, nijedna zemlja više neće moći da ima više od četiri predstavnika u takmičenju.

– U ligi sa 18 timova neće biti moguće da neka država ima više od četiri predstavnika. To bi moglo da se dogodi jedino ako se liga prošili na 24 tima, ali ne vidim da će se to uskoro dogoditi.

Postoji mogućnost i da se iz Evrolige ispadne, a to znači da bi poslednji tim ‘elitnog’ takmičenja igrao baraž protiv finaliste Evrokupa.

– Postoji mogućnost da uvedemo da najslabije plasirani tim Evrolige igra baraž protiv finaliste Evrokupa – zaključio je Bartomeu.

Za sada je poznato 14 od 18 učesnika Evrolige za sledeću sezonu. To su sa ‘A’ licencom Anadolu Efes, Armani Milano, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Baskonija, Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Real Madrid, Olimpijakos i Žalgiris. Dva nova člana su Asvel i Bajern Minhen, dok će svoje mesto dobiti i Valensija. U slučaju da Španci osvoje Evrokup (vode 1:0 u finalnoj seriji protiv Albe), onda bi ostalo upražnjeno mesto ‘vajld kard’. Partizan je spreman da podnese kandidaturu za specijalnu pozivnicu, ali joj se nadaju i u Velikoj Britaniji.

Preostala tri tima činiće najboljeplasirani tim Bundeslige, ako bude šampion Bajern onda finalista, šampion ili finalista VTB lige i pobednik dvoboja finala ABA lige Crvena zvezda ili Budućnost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter