0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Valensija vodi 1-0 u seriji i na korak je do trofeja (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.19 u 22:22

U prvom meču finala Evrokupa Valensija je na svom parketu pobedila Albu iz Berlina 89:75 i vodi sa 1:0 u seriji koja se igra na dve pobede.

‘Vajld-kard’ za Evroligu mogao bi da ostane prazan, što po rečima Ostoje Mijailovića ide u korist Partizanu koji želi da aplicira za to mesto. Naime, Valensija je na svom parketu pobedila Albu 89:75 i povela je sa 1:0 u finalnoj seriji Evrokupa. Ako za tri dana tim iz Španije slavi u Berlinu, osvojiće drugo po jačini evropsko takmičenje i kroz njega se izboriti za učešće u Evroligi, iako je ‘vajld kard’ glasio na njih.

Alba se dobro držala protiv ‘narandžastih’, ali je presudna bila treća četvrtina koju je domaćin dobio 30:15 uz fenomenalnu partiju Tomasa koji je ztrpavao koš Albe.

Valensiju je do pobede vodio već pomenuti Vil Tomas sa 22 poena, Met Tomas je dodao 16, dok se Van Rosom zaustavio na 15 koševa. Kod Albe je Siva ubacio 17 poena, a Islanđanin Hermanson 16 koševa.

Drugi meč u Berlinu na programu je u petak, a moguća ‘majstorica’ u Valensiji sledećeg utorka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter