Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće dve utakmice protiv Litvanije u okviru završnih priprema za Svetsko prvenstvo u Kini, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Izabranici selektora Aleksandra Djordjevića ugostiće 10. avgusta reprezentaciju Litvanije u Beogradskoj areni, da bi dva dana kasnije dva nacionalna tima odigrala utakmicu i u Kaunasu.


“Kontrolni meč sa Litvancima u Beogradu biće praktično i ispraćaj reprezentacije na Svetsko prvenstvo, pa se sa pravom očekuje spektakl pred ljubiteljima košarke iz cele Srbije”, navodi se na sajtu KSS.

Posle utakmice u Kaunasu najbolji košarkaši Srbije će, u okviru daljih priprema, učestvovati na “Akropolis kupu” u Atini.

Put u Kinu je planiran za 20. avgust, gde će Srbija poslednje provere pred SP imati u Šenjangu, na turniru na kome će odmeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Biće to poslednje provere “orlova” pred Mundobasket, a Srbija će posle desetak dana u Šenjangu otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Srbija će u prvoj fazi Svetskog prvenstva igrati u Grupi D sa reprezentacijama Italije, Filipina i Angole.