0
Košarka

IMAO JE POTPISAN UGOVOR, ALI… Andrej Kirilenko otkrio istinu zbog čega nije zaigrao za Partizan!

Objavljeno: 02.04.19 u 19:00

Popularni ‘AK47’ je pre 18 godina trebalo da zaigra u crno-belom dresu, ali je sudbila htela drugačije.

Andrej Kirilenko je u intervjuu za ‘Nezavisne’ govorio o mnogim košarkaškim stvarima iz svoje karijere, ali i aktuelnostima. Posebno interesantan bio je deo o detaljima iz 2001. godine kada je imao potpisan ugovor sa Partizanom, ali nije zaigrao u crno-belom dresu.

Tada je imao 20 godina i želeo je da preko Partizana stigne do NBA lige, jer u to vreme iz Rusije se nije moglo ‘preko bare’. Međutim, pre nego što je započeo sezonu sa Partizanom, stigao je poziv Jute Džez i otišao je u drugom pravcu.

– Nije mi žao što nisam igrao za Partizan jer sam otišao u Jutu – rekao je Kirilenko. a potom nastavio.

– Postojala je šansa da, ako ne budem igrao za Jutu, ostanem u Evopi i u tom slučaju bih igrao za Partizan. Verovatno bi me srpski navijači godinama gledali u Evroligi i prvenstvu Srbije, ali bilo je šta je bilo. Moja karijera je otišla drugim putem. Bez obzira na to volim srpske navijače. Tokom godina sam igrao mnogo utakmica protiv srpskih ekipa i reprezentracije Srbije. Veoma poštujem njihove navijače, koji su fantastični.

Mnogi bi danas želeli da krenu njegovim stopama, a za sada ima nekoliko igrača sa ovdašnjih prostora koji najavljuju velike stvari u NBA ligi.

– Obožavam da gledam Dončića i Jokića, igraju sjajno. U Dalasu je sada i Kristaps Porzingis i oni su trenutno moj omiljeni tim u NBA, nakon Jute naravno. Imaju dosta igrača iz Evrope i mentor im je Dirk Novicki – rekao je Kirilenko.

Dotakao se i predstojećeg Mundobasketa u Kini, koji se igra u septembru ove godine.

– Mnogo timova u ovom trenutku igra sjajno. Naravno, SAD su uvek najveći favoriti na ovakvim turnirima. Španija, Francuska, Litvanija… uvek igraju dobro. Biti u konkurenciji za medalje za nas bi bio veliki uspeh, ali samo nekoliko timova može da namuči SAD. Siguran sam da igranje s njima svima daje motiv više, lično volim da igram protiv jakih protvnika – istakao je Kirilenko u razgovoru za ‘Nezavisne’.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter