0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Budućnost VOLI

ABA LIGA: Drama – igraće se ‘majstorica’ i u Zagrebu (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.19 u 20:55

U drugom meču polufinalne serije ABA lige Budućnost je u Podgorici pobedila Cedevitu 87:72 i odluku o tome ko će u finale odložila za sedam dana u Zagrebu.

Cedevita nije uspela da napravi ‘brejk’ u Podgorici. Šampion Budućnost odigrala je sjajnu poslednju četvrtinu i rafalnom paljbom za tri poena stigla do izjedančenja u seriji 1:1.

Zagrepčani su skoro ceo meče bili u minusu, Budućnost je kontroisala rezultat sve do sredine četvrte četvrtine kada su gosti prišli na ‘minus tri’ – 65:62. Prelomni trenutak čini se bile su tri vezane trojke Nikolića, Kola i Bela posle kojih je Budućnost otišla na ‘plus deset’ – 74:64. Do kraja utakmice je prednost Podgoričana rasa do konačnih 15 poena razlike.

Budućnost je do pobede vodio Džekson sa 15 poena, dok je čak četvorica igrača ‘upisalo’ po 11 poena Kol, Gordić, Bitadze i Nikolić. Kod Cedevite se izdvoio Pulen sa 18 poena, dok su po 11 dodali Korbs i Krušlin.

‘Masjtorica’ koja će odlučiti o tome ko će u finale ABA lige i borbu za Evroligu igra se u nedelju 7. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter