0
Košarka

FOTO: CROP

NBA LIGA: Bobi odličan, Jokićev debakl u Hjustonu, Kingsima pala kruna sa glave!

Objavljeno: 29.03.19 u 09:11

Osam mečeva odigrano je noćas u NBA ligi, a nama najzanimljiviji bio je meč u Filadelfiji. Jokićev Denver podbacio je u Hjustonu.

Boban Marjanović je još jednom pokazao da ‘zna košarkaško znanje’ i u 18 minuta provedenih na parketu uspeo da ubaci 16 poena uz tri skoka, srpski centar ponovo je pogodio jednu trojku.  Filadelfija je slavila sa 123:108, a najefikasniji na meču bio je Džoel Embid sa 39 poena, upisao je i 13 skokova i 6 asistencija. 76-ersi su su još ranije obezbedili mesto u doigravanju, dok je Bruklin sa skorom 38-38 na sedmom mestu na Istoku

Nikola Jokić neće po dobrom pamtiti gostovanje u Hjustonu. Ukoliko je suditi po igri u prvoj deonici, ništa nije naglašavalo ovakav debakl Nagetsa. Kontrolisali su igru tokom prve deonice, a u nekoliko navrata imali i plus 7. Pauza je odgovarala Hjustonu koji više nije imao problema, već je odmah na početku uspeo da preokrene i u nastavku su gradili na svojoj prednosti, koja je na kraju deonice iznosila 18 poena. 

U nastavku su odigrali sigurno i nisu dozvoljavali Jokiću i družini da se razigra, te je prednost samo rasla do konačnih 112:85. 

U redovima Hjustona najefikasniji bio je Džejms Harden koji je ubacio ‘samo’ 38 poena uz 6 skokova i asistencija. Pratio ga je Erik Gordon sa 18 poena. U denveru je najbolji bio Džamal Marej, sa 20 poena, Moris i Jokić postigli su po 16, a naš centar dodao je šest asistencija i 8 skoka, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. 

Nju Orleans Pelikansi pokazali su da mogu bez Dejvisa i na svom terenu bili sigurni protiv ‘srpskog’ Sakramenta. Uprkos odličnom Badiju Hildu i Dearonu Foksu Koji su zajedno postigli 57 poena Kingsi nisu imali snage za pobedu. Pelikani su skinuli krunu kralju i slavili sa 121:118. 

U domaćem timu Randl je bio na visini zadatka, postigao je 34 poena uz tri asistencije i 10 skokova. Vud je postigao 25 uz 9 skokova. Kod Sakramenta Hild je postigao 27 poena, a Foks dva manje, uz 12 asistencija i pet skokova. 

Detroit je nakon serije od tri poraza konačno upisao pobedu. Koplje je položio jedan od glavnih konkurenata za plasman u plej-of Orlando. ‘Klipovi’ su bili bolji od ‘Magije’, a rezultat je bio 115:98. 

Ravnopravno su se timovi borili početkom meča, da bi u drugoj četvrtini Detroit naravio ključnu razliku. Ni posle duže pauze Orlando nije uspeo da uhvati priključak, pa je pred poslednju deonicu Detroit imao prednost od 23 poena. .

U pobedničkom timu istakao se Andre Dramond sa 18 poena i toliko skokova, dok je Blejk Grifin imao 20 poena i 10 skokova. U dresu Orlanda Nikola Vučević je zabeležio novi dabl-dabl, imao je po 12 poena i skokova.

U slovenačkom duelu uspešniji je bio iskusniji Slovenac. Majami je dočekao Dalas, a upravo su dvojica saigrača u reprezentaciji bili najistaknutiji. Majami je napravio svojevrsno iznenađenje i savladao Dalas sa 105:99. 

Najbolji u domaćem timu bio je Goran Dragić. On je postigao 23 poena, uz 11 asistencija i 12 skokova. Dok je u dresu Dalasa najbolji bio Luka Dončić, sa 19 poena, 7 asistencija i 8 skokova. 

Rezultati svih mečeva:

Detroit – Orlando 115:98
Filadelfija – Bruklin 123:110
Majami – Dalas 105:99
Njujork – Toronto 92:117
Hjuston – Denver 112:85
Milvoki – Los Anđeles Klipers 128:118
Nju Orleans – Sakramento 121:118

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter