Dejan Davidovac i Filip Čović su bili ključni faktor u pobedi Crvene zvezde nad Partizanom, a Zvezdin dvojac je nakon meča imao interesantne izjave.

Davidovac je ubacio 18 poena, od čega su mnogi bili ključni prvo u povratku crveno-belih nakon vođstva Partizana, a zatim i u momentima koji su prelomili susret:


– Očekivano teška utakmica. Ovo je treća utakmica koju smo odigrali u poslednjih mesec i po dana, svaka je bila teška, i očekivali smo da će i ova biti. Drago mi je što smo uspeli da dobijemo utakmicu, da preokrenemo čak i kad smo gubili. Pokazali smo timsku igru, timski duh, što mi je posebno drago zbog narednih utakmica, kako ove tako i finalne serije. 

O samom meču nije preterano dužio Davidovac:

– Imali smo vođstvo, ali smo malo nervozno ušli u meč, promašili neke šuteve. Posle je usledio pad, što je donekle i normalno za derbi, ali smo uspeli da se vratimo i da prelomimo. Sad idemo na njihov teren da probamo da dobijemo.

FOTO: STARSPORT

Čović je “uskočio” umesto povređenog Džoa Reglenda i uz Davidovca bio ključni faktor koji je Zvezdu održavao u “životu” tokom druge i treće četvrtine:

– Teška utakmica. Niko nije očekivao da će biti ovako teška, iscrpljujuća, naporna, nekoliko nas je doživelo i sitnije povrede… Najvažnije je da smo poveli 1-0 u seriji. 

O povredi Reglenda…

– Iskreno, žao mi je zbog Džoove povrede. Mi smo igrali kao tim, cele godine sve radimo kao tim, svaku utakmicu je neko drugi iskakao u drugi plan. Videli smo da možemo da igramo sa 12 igrača. To nas krasi cele sezone.

– Što manje razmišljate, to bolje. Prosto, igrali smo košarku, nema šta sad tu posebno da se kaže. Pokušavaš da odigraš što bolje, energičnije, jer tako se ove utakmice dobijaju. Mada, bilo je večeras dosta poena. Prosto, energija, želja, volja… ne sme toga da manjka na ovakvim utakmicama.

O Trinkijerijevoj izjavi da je bio “gamechanger”:

– Video sam, hvala mu. Tako se danas zadesilo.

O drugom meču…

– Moramo da što pre izađemo iz ove utakmice, da je zaboravimo i da se pripremimo za subotu. Hvala našim navijačima, bili su fenoenalni. Stvarno mnogo bolje igramo kada nas podržavaju. Danas su bili pravi šesti igrač, zaključio je Čović.

Iz dvorane “Aleksandar Nikolić” – Nemanja Lazić