Trener Partizana Andrea Trinkijeri govorio je danas polufinalnoj seriji protiv Crvene zvezde. Trener Partizana poštuje protivnika, ali neće nositi belu zastavu na gostovanju Zvezdi. 

Crvena zvezda i Partizan nemaju nepoznanica. Već tri puta sastali su se crveno i crno-beli. U Nišu u finalu kupa slavio je Partizan, a dva ligaška duela pripala su Zvezdi


– Igrali smo tri puta, svaka utakmica bila je posebna i drugačija na svoj način. Iskreno, očekujem još jednu koja će biti potpuno drugačija, ako me pitate kako, ne znam, ali drugačiju. Gledam ekipu svakog dana i osećam da smo rasterećeniji. ABA liga je jedna stanica za nas i to su moju igrači shvatili. Mi smo na jednoj stanici, a Zvezda je pred stanicom koja ih vodi u Evroligu. Dugo nisam video toliko talenata u jednoj ekipi, a pojačali su se još jednim velikim igračem pred plej-of, ističe Trinkijeri 

Ulogu favorita Italijan prepušta Crvenoj zvezdi, ali je zadovoljan je onim šta su njegovi igrači prikazali proteklih nedelja. 

Oni su apsolutno i realno favoriti. Za nijansu su po meni bolji i od Budućnosti. Tempirali su formu u poslednjih mesec dana i nisu imali povrede. Mi smo imali četiri teške nedelje, na terenu su bili više doktori nego igrači. Gledam moj tim i lepo je ono što vidim. Ne damo se, znamo za šta igramo, učen sam da uvek poštujem protivnika. Idemo na teren i nema tu puno priča, počeo je Trinkijeri.