Nakon izuzetno napornog, ali veoma zanimljivog ligaškog dela Durge ABA lige došao je red na plej-of, koji se od ove sezone igra po prvi put.

Jedini srpski predstavnik u ovoj fazi je ekipa Borca, kojoj je kao četvrtoplasiranom timu zapalo da igra protiv odlične Sikst Primorske.


Posle prvog dela sezone košarkaška javnost je već otpisala Borac kao tim koji gotovo da nema šanse za plasman među četiri najbolja sastava. Ali četa Jovice Arsića se, poput ptice feniks, uzdigla i izborila za ulazak u završnicu ABA 2 lige. Njim večeras posao neće biti nimalo lak, jer će za odlazak u finale Borac morati da se bori protiv moćne Sikst Primorske. Reč je o ekipi koja je zabeležila sjajnih 20 pobeda, uz svega dva poraza. To je rezultat koji, uz fenomenalnu igru Koprana, mora da impresionira svakog rivala. Ipak, Borac je bezbroj puta pokazao da ima rešenje za favorizovane protivnike. A da li će to biti slučaj i sa Slovencima, ostaje da se vidi.

FOTO: Borac/Dusko Radisic

Kormilar Borca Jovica Arsić smatra da je došao trenutak da njegova ekipa pokaže koliko vredi.

– Nije bilo lako doći do ovog nivoa takmičenja, ali smo ipak uspeli. Borili smo se da uđemo u plej-of, i sada je došao trenutak da potražimo svoju šansu za plasman u viši rang. Očekujem da će utakmica u Sloveniji biti izuzetno teška. Primorska je ove sezone na sva tri fronta pokazala da je odličan tim. Poseduje izuzetan roster, koji je popunjen na svim pozicijama, napomenuo je Arsić, pa dodao: 

– Garantujem da će ceo tim dati svoj maksimum. Naravno, ne zavisi sve od nas, jer se najviše pita protivnik. Ipak, mi ćemo odigrati najbolje što umemo, a da li će to biti dovoljno, ostaje da vidimo. Smatram da nismo bez šansi protiv Primorske. Sve u svemu, jedno je sigurno, biće viđena kvalitetna košarka.

FOTO: Borac/Dusko Radisic

Radovan Đoković smatra da Borac može rasterećeno na putešestvije u Kopar, jer su glavni ovosezonski ciljevi već ostvareni.

– Uspeli smo da dođemo do polufinala ABA 2 lige. To je nešto čemu smo se nadali. Tokom dobrog dela sezone taj poduhvat nije bio realan, ali smo polako podizali formu i uz vidno bolje rezultate došli smo do plej-ofa. Prvobitne ciljeve za ovu sezonu smo ispunili, tako da možemo potpuno rasterećeno na gostovanje u Sloveniji.

Sjajni bek čačanskog tima ulogu favorita prepušta Slovencima:

– Primorska je apsolutni favorit, to je valjda svima jasno, što se da videti ako se pogleda stanje na tabeli nakon ligaškog dela. Ali nećemo se predati, u to ne treba sumnjati. Verujem da možemo da se borimo protiv svakog tima. Idemo u Kopar da procenimo trenutnu situaciju, pa ako nam se ukaže prilika, mi ćemo je svakako iskoristit, reči su Radovana Đokovića.

Utakmica u Kopru na programu je danas u 18 časova, a polufinalna serija igra se na dve pobede.