0
Košarka

NBA: Jokić igrao odlično, pa pobesneo – dve tehničke za dve sekunde i isključenje! Brata jedva zadržali na tribinama (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.19 u 09:13

Mogli su Denver Nagetsi na kraju i da prokockaju vođstvo, ali su uspeli da pobede Indijanu rezultatom 102:100.

Najbolji akter bio je Nikola Jokić koji je utakmicu završio na nešto manje od tri minuta pred kraj.

Prvo poluvreme pripalo je Pejsersima, oni su već sredinom prve deonice imali dvocifreni plus i igrali zaista sjajno. Denver je u par navrata uspeo da smanji zaostatak, ali je Indijana odbijala nalete rivala. U drugoj četvrtini su Pejsersi apsolutno dominirali i u jednom momentu imali maksimalnih 18 poena prednosti.

U finišu drugog kvartala je Denver zaigrao puno bolje, uspeli su igrači Majkla Melouna da smanje minus pa je na poluvremenu bilo samo tri poena razlike za Indijanu. Par minuta igre u drugom poluvremenu i prvo vođstvo na utakmici Denvera koji više nije ispustio prednost do kraja meča.

(Izvor: YouTube/House of Highlights)

Sredinom četvrtog kvartala je bilo i plus 11, tada se činilo da će Nagetsi lako do novog trijumfa, ali su se stvari zakomplikovale u finišu. Na 2:56 do kraja utakmice isključenje je zaradio Nikola Jokić. Prethodno srpskom centru nije sviran očigledan faul Majlsa Tarnera, centar Indijane je potom bio grub i u borbi za poziciju pod košem, ali je jedan od sudija smatrao da je faul napravio Jokić.

Srpski centar je pobesneo, najpre uputio prigovor sudiji, a brzo je usledila tehnička greška. Kako se Jokić nije zaustavio, dobio je još jednu tehničku i isključenje. Usledila je zatim prava, rezultatska drama. Na 28 sekundi do kraja je Majls Tarner pogodio oba bacanja za rezultat 100:100. U sledećem napadu je i Pol Milsap bio precizan na polaganju, a do kraja meča ostalo je sedam sekundi. Indijana je želela da trojkom dođe do pobede, ali na dve sekunde do kraja Bojan Bogdanović nije pogodio.

I pored toga što nije mogao da završi utakmicu, Jokić je bio ubedljivo najbolji akter meča. Ubacio je 26 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. Vil Barton i Džamal Marej su takođe bili veoma dobri sa po 17 poena, a Tadeus Jang je na drugoj strani imao 18.

(Izvor: YouTube/House of Highlights)

NBA LIGA, REZULTATI

Nju Orleans – Finiks 136:138, posle produžetka (122:122)
Vašington – Memfis
Dalas – Klivlend 121:116
Oklahoma – Golden Stejt 88:110
San Antonio – Portland 108:103
Denver – Indijana 102:100
Juta – Bruklin 114:98

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter