0
Košarka

FOTO: FIBA/fiba.basketball

SELEKTOR CRNE GORE: Dobro je što smo izbegli Srbiju, Grci bez Adetokumba nisu isti

Objavljeno: 16.03.19 u 14:31

Crnogorski košarkaši igraće u Grupi F na Svetskom šampionatu u Kini.

Kobi Brajant je ‘sokolove’ poslao da se za prve dve pozicije bore sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom. Domaćin ove grupe je grad Nanđing, a u drugoj fazi sledi ukrštanje sa Grupom E u kojoj se nalaze SAD, Turska, Češka i Japan.

Selektor ‘sokolova’ Zvezdan Mitrović koji je ovom timu doneo istorijski plasman je nakon žreba istakao da će se on i njegovi saradnici konkcentrisati samo na igru i snage kojima raspolažu.

– Fokusiraćemo se samo na nas. Zanima nas u kakvom će stanju biti naši momci kad dođu da pripreme, hoće li svi biti u stroju. Razmišljaćemo o nama i našoj igri, tek kasnije o rivalima, rekao je Mitrović, a prenose ‘Vijesti‘.

Po njegovom mišljenju favorit grupe je selekcija Grčke.

– Rekao sam i pre žreba da osim Amerikanaca nema velike razlike iz najjačeg šešira. Ako bude igrao Janis Adetokumbo, Grci će sigurno biti glavni kandidati za medalju. Ipak, u konkurenciji Srbije koja je mogla da nam dođe, ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra. Dosta će zavisiti od sastava svakako, Grci su ekipa sa velikim potencijalom i iskustvom, ali im dosta zavisi od motivacije. Jednostavno neko prvenstvo igraju odlično, a na sledećem znaju da potpuno podbace, poručio je Mitrović.

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra za kad su zakazani duel za treće mesto i veliko finale.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter