Ovog puta nešto konkretnije izjave srpskih košarkaša.

Reči koje mogu da raduju selektora Aleksandra Đorđevića.


Sudeći prema poslednjim izjavama Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelica, dvojac Sakramento Kingsa bi trebalo da zaigra na Mundobasketu za reprezentaciju.

– Igrao sam prošlog leta kvalifikacije. Ma, samo da budem zdrav. Tu sam, igraću za reprezentaciju i jedva čekam da budem ono što jesam. A to mogu samo u reprezentaciji. U NBA moraš da shvatiš da je ovo jedan veliki posao, a reprezentacija je zadovoljstvo i ne može da se poredi sa NBA. Mislim da je ova generacija zaslužila jedno zlato na velikim takmičenjima. Samo da svi budu zdravi, da završe sezonu, da budu uspešni, a videćemo šta nam leto donosi, rekao je Bjelica za ‘Glas Amerike’, dok je Bogdanović rekao:

– Nadam se da ćemo ostati na nivou iz prethodnih godina, ali i da ćemo popraviti neke stvari i upisati bar jedan šampionski rezultat, za pamćenje. Sve je bilo super, ali ne treba se zadovoljavati srebrnim medaljama. Daleko je iz ove perspektive pričati o Kini. Ima dosta vremena, da počnu pripreme i da se završi ova sezona, trenutno mi nije glava sada tamo… Da završimo sezonu zdravi, da budemo onako željni, gladni i biće sve u redu, izjavio je Bogdanović u intervjuu za ‘Glas Amerike’.