1
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

STIGLA POZIVNICA EVROLIGE: Zvezdini juniori ipak putuju u Vitoriju!

Objavljeno: 11.03.19 u 13:21

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je specijalnu pozivnicu za učešće juniorskog tima na završnom turniru Evrolige F8 u Vitoriji od 16. do 19.maja ove godine.

Crveno-beli u grupi sa Realom iz Madrida, Valensijom i prošlogodišnjim pobednikom ekipom Lijetuvos Ritasa. U drugoj grupi Bajern, Makabi, Mega i Žalgiris.

Klub sa Malog Kalemegdana će tako i ove godine, biti učesnik završnog turnira koji je osvojila 2014.godine u Milanu, i još dva puta igrala finale u Madridu i Berlinu.

– Ova specijalna pozivnica predstavlja veliko priznanje za klub i rezultat je predanog rada svih ljudi u klubu. Takođe, ovo je nastavak odlične saradnje i partnerskog odnosa koji KK Crvena zvezda mts ima sa Evroligom već dugi niz godina, i to ne samo kroz odličnu organizaciju juniorskog kvalifikacionog turnira, već kroz promociju i realizaciju svih važnih projekata i programa Evrolige : One Team, Specijalna Olimpijada, marketinške aktivnosti, poštovanje pravila finansijskog Fer pleja, velika pomoć u organizaciji završnog turnira Evrolige u Beogradu… Sve je urađeno u skladu sa visokim standardima Evrolige, a za to je klub dobijao i mnogobrojne nagrade od strane ove organizacije. Zato se zahvaljujemo Evroligi , i ovu pozivnicu vidimo kao obavezu, ali i veliko priznanje i poverenje te organizacije, za sve do sada urađeno. Ostaje nam da se potrudimo i da opravdamo ovo poverenje i u Vitoriji, rekao je direktor kluba Filip Sunturlić.

FOTO: Euroleague ANGT / Crvena zvezda mts / Dragoslav Zarkovic

Crveno-beli su bili redovan učesnik završnih turnira juniorske Evrolige ‘ANGT od 2012. godine, i u tom periodu crveno-beli su osvojili titulu u Milanu, odigrali još dva finala u Madridu i Berlinu i promovisali veliki broj igrača, od kojih su mnogi bili, ili su i danas, standardni prvotimci (Gudurić, Dobrić, Radanov, Simanić…) Oni će tako i ove sezone osim na završnom turnira F4 ABA lige za juniore, koji će se održati u Slavonskom Brodu, imati ekipu i na završnom turniru Evrolige.

Ove godine na turniru u Vitoriji za trofej će se boriti ekipe Reala iz Madrida, Žalgirisa iz Kaunasa, Valensije, Mege (pobednici kvalifikacionih turnira) dok su specijalne pozivnice dobila velika imena evropske košarke i klubovi koji izdvajaju ogromna sredstva u radu sa mladima. Uz Crvenu zvezdu pozivnice su dobili: prošlogodišnji šampion Lijetuvos Ritas, i ekipe Makabija i Bajerna.

Nakon osam uzastopnih trijumfa na kvalifikacionim turnirima, crveno-beli se i devete godine naći na završnom turniru, jer je vrednim radom celog kluba uverila Evroligu da je važan i nezaobilazan deo svih vrednosti i ciljeva koje promoviše ova organizacija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter