3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Drama u Pioniru, Zvezda pobedila i izabrala Partizan u polufinalu (FOTO)

Objavljeno: 03.03.19 u 20:00

U velikom derbiju 20. kola ABA lige Crvena zvezda je pobedila Partizan 70:68 i izabrala ga za polufinalnog rivala.

Drama u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’! Utakmica u kojoj su dva tima igrala u serijama, Crvena zvezda 45 sekundi pre kraja prvo izjednačila na 68:68, povela deset sekundi pre kraja 70:68 i pobedila zahvaljujući promašajima Pejdža i Marinkovića za svega deset sekundi. Ali, idemo redom…

Crvena zvezda je utakmicu otvorila sa pet poena Lazića, dok je sa druge strane Renfro trojkom doveo Partizan do prednosti 6:5. Na krilima poletne igre Reglanda i trojkom Berona crveno-beli su napravili seriju 9:2 i poveli sa 14:8. Posle poena Lendejla usledila je sveža energija Čovića i dve asistencije Beronu za prednost 16:10. Parizan je poslednja dva minuta odigrao mnogo bolje i pre svega poenima Lendejla prvi period završio u egalu 16:16.

FOTO: STARSPORT

Drugu četvrtinu otvorio je Janković poenima za seruju Partizana 8:0 i vođstvo 18:16, ali su Perperoglu i Odžo napravili novi preokret 20:18. To kao da je razljutilo Marinkovića sa druge strane koji je uzeo loptu u svoje ruke i počeo da rešeta mrežicu crveno-belih. Ubacio je deset poena uz dve trojke i Partizan je stigao do najveće prednosti do tada 32:25. Ipak, Zvezda je brzo uzvratila serijom 7:0, a pet poena je ubacio Beron za 32:32. Partizan je do prednosti pred veliki odmor stigao pet sekundi pre kraja kada je Zagorac pogodio dva slobodna bacanja za 34:32.

Crvena zvezda je sjajno otvorila drugo poluvreme, Regland i Lazić su pogodili trojke, Beron dva bacanja zbog nesportskog faula za seriju 8:0 i vođstvo čete Milana Tomića 40:34. Andrea Trinkjeri bio je primoran da zatraži tajm-aut. Nije on mnogo pomogao crno-belima, jer su posle pet minuta igre u trećoj deonici ubacili svega četiri poena. Odžo je sa četiri poena, od čega jednim monstuoznim zakucavanjem odveo Zvezdu na plus osam 46:38.

FOTO: STARSPORT

Ipak, kako celim tokom meča, tako i u trećoj deonici dva tima su se razmenjivala u dobroj i lošoj igri, te je Partizan brzo napravio seriju 6:0 i prišao na 46:44 što je vidno uznemirilo trenera crveno-belih Tomića koji nije birao reči tokom tajm-auta. Posle mini odmora Partizan je stigao do izjednačenja 46:46, ali je Zvezda serijom sa slobodnih bacanja ponovo povela sa solidnih ‘plus četiti’ – 50:46, a moglo je biti više da su bili precizniji. Perperoglu je za kraj treće deonice pogodio pretežak šut za 52:48 pred poslednjih deset minuta igre.

Perperoglu je vezao četiri poena i doneo je prednost Zvezdi ‘plus šest’ 54:48, ali to nije bilo dovoljno da se domaćin odlepi Partizanu. Crno-beli su napravili seriju 7:0 i poveli 55:54, ali je Faje pogodio trojku za novi preokret 57:55. Partizan je već u sledećem napadu izjednačio na 57:57.

FOTO: STARSPORT

Pet minuta pre kraja usledila je nova serija Crvene zvezde 4:0 za prednost 61:57 i novu pauzu zatraženu od Italijana Andree Trinkjerija. To je vratilo crno-bele u igru, a problem su bila promašena bacnja Nikole Jankovića koji je mogao da poravna rezultat četiri minuta pre kraja, ali je ostalo ‘plus jedan’ za Zvezdu 63:62.

Kada je za četu Milana Tomića bilo to najpotrebnije Regland je pogodio faul koš za 66:62. Međutim, kada je trebalo da se odlepi Zvezda je promašivala, pa je minut i po pre kraja sve zakuvao Lendejl trojkom kao u Nišu za 66:65. A, onda pravi šok, novi promašaj crveno-belih, a sa druge strane ‘step bek’ Jarmaza za tri i pogodak za preokret 68:66 u korist Partizana. Regland je 45 sekundi pre kraja poravnao na 68:68, a onda smo videli pravu dramu.

FOTO: STARSPORT

Jaramazu je lopta ispala u aut, a onda je deset sekundi pre kraja poslao na liniju za slobodna bacanja Reglanda koji je oba puta bio precizan 70:68. Pejdž je šutirao trojku, promašio, Rivers je sa druge strane promašio oba bacanja, Marinković imao polaganje za izjednačenje, ali nije uspeo za trijumf crveno-belih 70:68.

Najefikasniji kod Crvene zvezde bio je Regladn sa 18 poena, dok je Odžo ubacio 16. Kod Partizana su po 13 poena ubacili Marinković i Lendejl.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 70:68 (32:34)

Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’.
Gledalaca: 4.500.

CRVENA ZVEZDA: Regland 18, Čović, Perperoglu 9, Davidovac, Lazić 10, Faje 5, Beron 12, Ristić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo 16.
PARTIZAN: N. Janković 9, Pejdž 4, Si 2, Marinković 13, Jaramaz 12, Gegić, Veličković, Pecarski, Zagorac 5, Renfro 8, Lendejl 13, Gagić 2.

0
0

3 Komentara

  1. Tako je…izabrali smo njih…da ih odmah izacimo da mogu da se spreme za domaću ligu……mada očajni smo bili…Tomić je ispod nivoa Zvezde

    0
    0
    Odgovori
    • COA, mogli ste da birate a izabrali ste smrtnu presudu. Izbacujemo vas u polufinalu ABA, preuzimamo prednost domaćeg terena i uz malo sreće Partizan opet tamo gde
      i pripada – Evroliga.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter