0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MARKO SIMONOVIĆ: Komentar pravo u metu – šta je Mundobasket bez najboljih? I ‘najava penzije’?!

Objavljeno: 24.02.19 u 18:38

Simonović je jedini srpski igrač koji je bio uz nacionalni tim tokom celih kvalifikacija.

A za kraj istih solidna partija u odlučujućoj pobedi protiv Izraela.

Marko Simonović je za skoro 19 minuta igre upisao pet poena, imao je tri skoka i jednu ukradenu loptu.

– Odlična utakmica, nametnuli smo ritam i bilo je malo nervoze ali normalno je pošto je odlučujuća da li idemo ili ne. Pokazali smo dobru stranu kada je bilo teško i čestitam ekipi, stručnom štabu i svim ljudima. Sad se vraćamo klubovima na dva, tri meseca pa priprema za Svetsko prvenstvo.

Nedvojmivo, veliki je pao kamen sa srca košarkašima Srbije koji su plasman na Mundobasket obezbedili u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.

– Bilo je stvarno mnogo teško, dolazio sam na sve prozore, na svih 12… Ali uvek je tu neko drugi, moramo da menjamo tim. Uvek nam treba nekih dan, dva da se upoznajemo. Nemoguće je bilo, Izrael promeni dva igrača, a mi ceo tim. Izuzetno teško, puno nervoze i lepij, ali i ružnih emocija. Stvarno čestitke svim momcima jer, kako god da se činilo, uopšte nije bilo lako.

O ovakvom konceptu kvalifikacija, košarkaš Zenita rekao je:

– Ja to ne bih tako, ali to nije na meni, ima tamo ko odlučuje. Ali nema smisla, najbolji igrači ne igraju, puno povreda se dešava. Šta je onda poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu, sam Mundobasket nda gubi kvalitet jer poenta je da su najbolji tamo.

Za kraj je Marko Simonović i prokomentarisao to što je jedini u taboru reprezentacije Srbije odigrao u svih 12 kvalifikacionih prozora.

– Ovde sam jedini, bio sam zdrav… Uvek sam tu da se odazovem, još malo, a na pitanje o tome šta znači ‘još malo’, Simonović je rekao:

– Videćemo…

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’: Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter