Krucijalnom pobedom košarkaši Srbije stigli su do Svetskog prvenstva.

Rezultatom 97:76 su izabranici Aleksandra Đorđevića savladali Izrael u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.


Na konferenciji za medije, Đorđević se osvrnuo na celokupan tok kvalifikacija koji je umalo koštao našu reprezentaciju odlaska u Kinu.

– Čestitao bih svojim igračima, mislim da su izneli nestvarno težak zadatak do kraja. Bez obzira što mi mislimo da će drugi da se predaju čim vide nekog u dresu Srbije, to su fenomenalni timovi, svi daju sve od sebe da dođu na Svetsko prvenstvo Napravili smo ono zbog čega ovi igrači dolaze i daju sve od sebe, rekao je selektor Srbije.

Selektor Đorđević se zatim posebno osvrnuo na Dragana Milosavljevića koji je takođe bio na konferenciji za medije.

Milosavljevića najčešće vidite pored mene na konferenciji. Njega izaberem da sedi pored mene jer je nas je obojio svojim karakterom. Tipičan primer svim igračima koji se bave košarkom – šta znači rad, karakter, želja, volja, srce i velika odgovornost prema profesiji koja se zove košarkaški igrač. Kad bih vam rekao da se 2015. godine izborio za mesto na EP tako što je tri dana trenirao sa puknutim mišićem, nije hteo nikome da kaže, a onda je pauzirao 10 dana, ali se izborio. To vam dovoljno, a zatim je bio red na fenomenalnu podrku sa tribina:

– Hvala fenomenalnoj publici, to nam mnogo znači, svima iz Saveza, ništa nismo imali da zamerimo. Imali smo putovanja sa čarterom samo da bi se igrači odmorili i doneli pobedu svojoj zemlji. Igrači, svi moramo da stavimo prst načelo, te povrede su opasne za njihovu karijeru. Ako se ookrenemo od prvog meča, pet igrača je doživelo povredu prednjih ukrštenih ligamenta u ove dve godine. Zašto je oporavak važan, njihova fizika je ono što će im ostati u karijeri. Igra nije bila previše bitna, bilo je akcija, igrači su uživali, to je ono čemu će ova selekcija težiti, da pored rezultata donese i lepu košarku. Bilo je pritiska, presije, stalo nam je bilo da idemo na Mundobasket. Svi smo radili najbolje da bismo došli do ovog rezultata. Kako kaže Matija Bećković – ‘ćeraćemo se mi još’.

– Pre svega bih želeo da čestitam čitavom timu na velikoj pobedi. Bila je veoma teška utakmica za nas jer smo bili pod velikim pritiskom pre meča. Hvala svima, a naročito navijačima koji su danas bili fantastični – atmosfera je bila sjajna. Tim je igrao veoma energično, a bili smo vrlo dobri u odbrani. Svaki igrač je igrao vrlo borbeno i timu je to značilo. Čeka nas sjajno leto i nadam se da će svi ostati zdravi, izjavio je Milosavljević.

FOTO: STARSPORT