0
Košarka

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: Poljsko ‘stop’ za Hrvatsku, Crna Gora pred vizom za Kinu!

Objavljeno: 22.02.19 u 20:36

Košarkaška reprezentacija Hrvatske porazom od Poljske na svom parketu izgubila je sve šanse da se domogne Svetskog prvenstva, dok su Crnogorci protiv Ukrajine zabeležili trijumf koji ih dovodi veoma blizu odlaska na Mundobasket u Kini.

Hrvatskoj je pobeda nad Poljacima bila neophodna kako bi zadržali makar teoretsku šansu da se nađe među ekipama koje će zaigrati na smotri najboljih selekcija sveta, i sjajno su ušli u utakmicu, poveli 14:0, potom prvu deonicu dobili 16:8, ali je već u drugoj usledio pad.

Već do poluvremena Poljaci su prišli na minus od četiri poena, da bi početkom treće četvrtine i poveli. Usledila je rezultatska klackalica, nijedan tim nije uspeo da se odvoji na razliku veću od tri poena sve do nešto manje od četiri minuta pre kraja, kada je Poljska od 67:67 stigla do 71:67, nakon čega nije bilo više povratka za Hrvatsku.

Pontika je ubacio 20 poena za Poljake, Krušlin poen više za Hrvatsku, ali je na kraju Poljska ta koja će u Kini igrati uz Italiju i Litvaniju. 

Crnogorci su pobedom nad Ukrajinom uz sjajnu partiju Derika Nidama stigli do prilike da u poslednjem kolu obezbede plasman u Kinu.

Prva četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji Ukrajine i vođstvu 34:17, dok je u drugoj viđena katastrofalna košarka, Ukrajinci su ubacili šest, Crnogorci tri poena više.

Ipak, na poluvremenu kao da je izašla neka druga ekipa Crne Gore, pošto su Ukrajince sveli na 16, odnosno 18 poena u poslednje dve deonice, dok je Crna Gora ubacila po 25 poena u obe četvrtine.

Crnogorcima plasman na Mundobasket donosi i poraz od osam poena, pošto su prvi meč protiv Letonije dobili sa devet poena.

Nidam je ubacio 26 poena, Dubljević 11, dok je Bobrov kod Rusa brojao do 19.

Kvalifikacije za Mundobasket

Grupa I:

Turska – Slovenija 77:58
Ukrajina – Crna Gora 74:76
Letonija – Španija 62:67

Grupa J:

Hrvatska – Poljska 69:77
Holandija – Litvanija
Italija – Mađarska

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter