0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KALKULACIJE: Pobeda protiv Izraela je siguran prolaz, ali bi Srbija mogla na SP i u slučaju poraza!

Objavljeno: 21.02.19 u 21:10

‘Orlovi’ su mogli sve da reše večeras u Talinu, ali su porazom sve zakuvali pred poslednje kolo u kvalifikacionoj grupi L.

Srbija, kao aktuelni vicešampion sveta, još uvek strepi za odlazak na najveću svetsku smotru košarke ove godine u Kini. Pred poslednje kolo, poznata su dva moguća puta do plasmana na Mundobasket.

Prvi i, onaj kom se svi ljubitelji košarke u Srbiji nadaju, jeste pobeda protiv Izraela u nedelju od 16 časova koja bi bez ostalih kalkulacija ‘orlovima’ donela željeni plasman i treće mesto u grupi L.

Sa druge strane, Gruzija je upravo izgubila svoj meč protiv Grčke (81:69), što za Srbiju znači da za nju postoji put u Kinu čak i u slučaju poraza iz Izraela sa manje od 22 razlike.

Tada bi bilo potrebno da Gruzija slavi na svom parketu protiv Estonije i u tom slučaju napravio bi se krug od tri selekcije sa skorom 6-6.

Tačnije, u krugu ta tri tima svi bi imali po dve pobede i dva poraza u međusobnim okršajima, a najbolja bi bila Srbija, jer je dva puta bila ubedljiva protiv Gruzije i imala bi najbolju međusobnu koš razliku.

No, hajde da verujemo u Đorđevića i njegove izabranike na čelu sa Milošem Teodosićem da će pred domaćom publikom dobiti Izraelce i sve rešiti bez drugih kalkulacija.

Grupa L:

četvrtak

Estonija – Srbija 71:70
Izrael – Nemačka 81:77
Grčka – Gruzija u toku

nedelja:

16.00 Gruzija – Estonija
16.00 Srbija – Izrael
18.00 Nemačka – Grčka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter