0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

BUDUĆNOST ‘UPLETENA’ U SUKOB AGENATA: Dolazak Omića i ‘pozivi’ Sekuliću u centru pažnje!

Objavljeno: 21.02.19 u 18:59

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice nalazi se u središtu ‘rata agenata’.

Tako navodi specijalizovani portal ‘Eurohoops‘, a sve je počelo kada je čelnik agencije ‘Fer-plej’ David Karo Funes optužio Plave.

On je tada naveo da čelnici kluba iz crnogorske prestonice pokušavaju da vrbuju njegovog klijenta Blagotu Sekulića. Drugi agent Jorgos Dimitropulos zatražio je od Evrolige da pokrene istragu, a povodm svega čelnici Budućnost pismom su se obratili ovom portalu.

– Mi smo zapanjeni neprikladnim i netačnim optužbama agenta Davida Kara. Bez potrebe i pravog razloga uvučeni smo u rat između košarkaških agenata, koji koriste igrače za svoju finansijsku korist. Optužbe prema menadžmentu Budućnosti, koje je izneo agent sa kojim nikada nismo kontaktirali, potpuno su nekorektne, piše u saopštenju i dodaje se:

– Godinama sarađujemo sa različitim agencijama i agentima, a ovo je prvi put da se nađemo u ovakvoj situaciji. To je napad na reputaciju našeg kluba i menadžment. Ubuduće nećemo komentarisati ovakve nepotkrijepljene napade, koji će ubuduće biti prosleđeni našim advokatima, a koji će zaštititi integritet i reputaciju kluba, stoji u odgovoru Budućnosti.

FOTO: STARSPORT

Ipak agenti imaju drugačije mišljenje od onog koje zastupaju čelnici kluba iz ‘Morače’.

– Može da se govori o ‘ratu agenata’, kada se agencije bore za neke igrače i kada jedna agencija pokušava da ‘ukrade’ igrača od druge. FIBA to brani, ali na kraju – igrač može da bira kada će da promeni agenciju, ako ispuni obaveze iz ugovora na isti način kao što očekuje da klub ispuni obavezu prema njemu. Ali, to nije slučaj ovde, rekao je Dimitropulos i dodao:

– Ovdje je igrač – Omić – bio primoran da potpiše za evroligaški klub, kao što je Budućnost sa drugom agencijom, a to su njegove reči – napismeno. To je ucena i to je stvar koju bi mogla da istražuje i policija. Igrom slučaja, jedan agent ima devet igrača u ovom klubu. Sada je predsednik Budućnosti pokušao da izvede isto, sa Sekulićem, a moguće da ima još ovakvih slučajeva, kazao je on uz navode da su kontaktirali Evroligu:

– Evroliga i ELPA (Udruženje igrača Evrolige) su nam odgovorili da oni sa tim nemaju ništa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter