1
Košarka

PRIZNANJE: Sudije jesu grešile u dramatičnom finalu Kupa

Objavljeno: 19.02.19 u 11:00

Pritisak je urodio plodom, a iako je trofej definitivno otišao u ruke Barselone, Real je uspeo da dobije priznanje Sudijske komisije.

Završnica i poslednjih 10 sekundi španskog Kupa kralja su bile zaista dramatične. Najpre je Entoni Rendolf otvorenom šakom udario po glavi Krisa Singltona na čistom polaganju, kada bi verovatno razlika bila plus četiri u korist Barse, ali čist faul nije dosuđen, a onda je u kontri Džejsi Kerol pogodio uz faul Kjurika i Real je poveo sa pola koša.

Potom je u poslednjoj nacrtanoj akciji za Anta Tomića, hrvatski centar pogodio prvo obruč, pa tablu i onda je usledila blokada Rendolfa, ali su nakon pregledanog snimka sudije ipak priznale koš i pobedu Barselone.

Real je zapretio da će napustiti ACB ligu ukoliko ubuduće sudije Huan Karlos Garsija Gonzales, Migel Anhel Perez Perez i Benjamin Himenez ne budu izuzete iz utakmica ‘kraljevskog kluba’.

I stiglo je priznanje Sudijske komisije koja je priznala da je bilo grešaka u završnici ovod duela, što je i navedeno u saopštenju za javnost:

– Priznajemo da su postojale ozbiljne greške u završnici utakmice;
– Prihvatićemo odluku ACB lige vezano za te greške;
– Želimo da nastavimo saradnju sa ACB u pogledu tehničke pripreme arbitara, kako bi imali što bolje suđenje u nastavku sezone.

Ovaj pritisak i priznanje, naravno, neće uticati na krajnji ishod ovog finala, ali možda hoće nekih narednih duela između Reala i Barse, na bilo koji način…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter