26
Košarka

ČOVIĆ DIREKTNO PROZVAO PARTIZAN: Ako ne budu krali, neće još dugo osvojiti ABA ligu! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.19 u 10:10

Prvi čovek Crvene zvezde gostovao je na televiziji ‘Pink’, gde je komentarisao dešavanja iz finala Kupa Radivoja Koraća i trijumf Partizana nad Crvenom zvezdom.

Ni dva dana nakon odigranog burnog finala u ‘Čairu’ ne smiruje se bura, a nju je nastavio i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Na početku obraćanja tokom gostovanja u ‘Novom jutru’, Čović je objasnio koje sporne greške su uticale, po njemu, na krajnji rezultat.

– Nije sporna situacija 0,2 sekunde pre kraja i situacija pod našim košem. Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sporno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa. To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića, ali on ništa nije svirao, već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku kojom je potpuno promeniio tok utakmice. To nije bilo sve. Posle slobodnih bacanja Ognjena Dobrića koji promašuje oba, isti igrač je bio brutalno fauliran od strane dva igrača Partizana, Marinkovića i Sija, ali se ni tada sudija nije oglasio. I kako se sve to može nazvati nego brutalna krađa u organizaciji interesnih grupa. I evroligaški sudija može da pogreši, ali ne sme da pogreši na ono što se dogodi na metar i po od njega.

Čović se zatim osvrnuo i na uticaj politike u sportu.

– Od 1993. traje pokušaj da se uništi sve što je vezano za Crvenu zvezdu. Još od Mirka Marjanovića i njegove grupe traje proces, koji je prekinut 2012. i 2013. godine dolaskom predsednika Vučića koji nikada nije krio da je veliki zvezdaš, ali… Kako on pomaže Zvezdi, tako država pomaže i Partizanu – ocenio je Čović.

Na kraju je ponovo istakao teške reči i prozivku upućenu Partizanu.

– Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo? Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu! – rekao je Čović.

(Izvor: youtube / Novo jutro)

0
0

26 Komentara

  1. COVICU MANIPULATORU,
    DOSTA SI LAGAO ,KAO U
    POLITICI TAKO U SPORTU.
    NA PRLJAV NACIN PRAVDAS
    VELIKI NOVAC ULOZEN U TIM.

    0
    0
    Odgovori
  2. Morm da kazem da sam veoma razocaran bezobraznim i na ivici nekuture, ponasanjem Covica u ovoj kontakt emisiji. Pre svega, tako se ne ponasa prema dami,uz to i voditeljki programa, da sta god ona da kaze on drznicki i onako bez pardona pokusava da ponizi voditeljku koja je inace poznata po korektnosti. Trazi da se o njegovoj zeni govori sa respektom a ponasa se kao poslednji primitivac! Prosto neverovatno, veoma obrazovan a bezobrazan i sa puno mrznje prema svojim sportskim rivalima. Iskreno da vam kazem, imao sam dosta pozitivno misljenje o tom coveku sve do sada. Ocigledno je da je KKP na njegovoj dusi ostavio mnogo oziljaka, rane se povredjuju i bole do nepodnosljivosti.Dule Vujosevic je dakle imao pravo sto je ovog tipa „lecio“ ljutom travom!
    Gosn Covicu, ti sigurno neces odlucivati hoce li ili nece Partizan osvojiti ABA! U ostalom pogledaj tabelu nosilaca trofeja u tom takmicenju. Poraz moze da zaboli, to je i prirodno, ali je naprosto uzasavajuce iskazivati takav bes i nekulturno ophodjenje prema voditelju emisije. Ja bih te odmah eliminisao u direktnom prenosu sa scene pa idi kupi bensedine. Narokaj se brate, smiri dusu, a imate sansu evo u najskorije vreme . Tada cemo vam pokazati kako ovaj trijumf nije slucajan. No, ni to nece biti kraj tvojih nada, tek ces se razocarati u finalu ABA! Zato sacuvaj koji bensedin i za taj obracun!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sta reci o coveku koji je sam sebi šio zastavu ,,covicu legendo“. I stavljao na utakmice fmpcz. Umesto da objasni i odlezi slucaj Andjus gde ubi coveka od batina, on koji rece u nedelju da se nece vise oglasavati on i dalje pokazuje ko je.. A kompleksi i dalje ostaju…

    0
    0
    Odgovori
  4. Zvezda ceo mec juri rezultata,sem par minuta u 3 cetvrtini kada je imala predonost od par koseva….U 4. cetvrtini Bili Beron je odrzavao“zvezdu u zivotu“…Sa 4 ili 5 trojki…Ako bi sada secirali ceo mec ,pa koliko bi gresaka pronasli,i na jednoj i na drugoj strani,bez broj…Svi prakticno 90% zvezdasa nije im bilo pravo ali su priznali bili ste bolji i to je to,sta ovaj covek hoce ja stvarno ne znam, mislim na Covica naravno…Satisticki i na svaki drugi nacin ,partizan je bio bolji u Nedelju i tu nema sta da se prica dalje.Sramota je za zvezdu da ima ovakvog predsednika,,znamo svi ko je on bio i ko je sada ,tako da najmanje ima prava da prica o kradji,lazima,namestanju …

    0
    0
    Odgovori
  5. Било је судијских грешака али то се догађа. Ово је морало много боље. Тренер је изгубио ову утакмицу. Нама треба под хитно други плеј јер Филип тај терет не може да изнесе. И треба нам 4-5.
    Прелазни рок је очајно одрађен. Систем о којем се толико прича, очито не функционише. Ало будемо играли овако и у плеј офу Јадрана, ове несрећнике можда и прођемо. Али Будућност нећемо сигурно.

    0
    0
    Odgovori
  6. KK Partizan je bio i ostao institucija! Samo pogledajte koliko legendi je igralo u Partizanu…Sto je zvezda u fudbalu to je Partizan u kosarci….cao, zdravo

    0
    0
    Odgovori
    • Sfo je Partizan u kosarci to je Partizan u fudbalu.Prouci malo sa kojim igracima je reprezentacija imala najvece uspehe.

      0
      0
      Odgovori
  7. svaki komentar za ovog coveka je suvisan … ON jejedan od mnogobrojnih u i oko zvezde sa ubacenim TROJANCIMA u partizan … kad se o postenju, patriotizmu i uspesnosti radi … bre toliko je BLJUTAV BLJUTAV , … i sramota za zvezdu.

    0
    0
    Odgovori
    • @COA Šta mu je na mjestu? Ništa, napadao je jednu ženu koja je bila domaćin u studiju i ponašao se kao klošar, što u suštini i jeste. Niko od njega nije mogao doći do riječi. O čemu priča čovjek koji je vlasnik jednog kluba, a predsjednik drugog. Jeste li nekada čuli za sličan primjer da u istom rangu takmičenja igraju dva kluba jednog čovjeka i da u istom rangu takmičenja igrakju klubovi čiji su igrači istovremeno na dvojnoj registraciji i članovi drugog kluba’ Ako nađete sličan primjer u istoriji pričajte o poštenju do tada ste najobičnija mafijaška organizacija.

      0
      0
      Odgovori
  8. Ako ovaj čovek ne bude predsednik KSS, propali smo. Još da mu puste da on bude neprikosnoven u određivanju ko je pošten, a ko nije. Jedini pošten čovek, po njemu jedinica za merenje poštenja treba dobiti ime. I ako Partizan opstane opet smo propali kao nacija.

    0
    0
    Odgovori
  9. Tragicno uradjen prelazni rok.pored toliko trenera izabran onaj koji to nikada nije bio,.gomilanje igraca na istoj poziciji,bez drugog pleja da bi igrao njegiv sin,bez jake cetvorke(deda novica se igra sa slabasnim simanicem),sa istim greskama iz prosle sezone i ogromnim egom opet smo sve izgubili.rasrerao je navijace,a sad je krajnje vreme da navijaci oteraju njega,jer smo dotakli dno

    0
    0
    Odgovori
  10. A ako već pričamo o eventualnim greškama sudija, što ne kažeš da ih je bilo i na štetu Partizana? Faul u napadu Simanića, nekoliko faula u odbrani pre svega Cirbesa, i na kraju dve trojke Berona postignute posle greške u vodjenju i koraka… E moj Nebojša… Čupaj još malo bankomat, dok može…

    0
    0
    Odgovori
  11. Kao što sam već rekao više puta… Pa ko bolje od tebe, Nebojša Čoviću, zna više o krađama? Niko!! O krađama u sportu ne možeš da pričaš jer si u sportu tek nedavno pronašao interes i još uvek istražuješ. Ali o krađama u politici…To će biti zanimljivo… Ne sve, samo one sa pozicija gradonačelnika, presvlačenja u istaknutog opozicionara pa preko koordinatora za Kosovo.

    0
    0
    Odgovori
  12. Ti si bio koordinator za Kosovo i Metohiju, kada si bio tamo ,tvoj put se završavao skoro uvek na Kopaoniku… Tamo su pare za Kim potrošene…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter