Prvi čovek Crvene zvezde gostovao je na televiziji ‘Pink’, gde je komentarisao dešavanja iz finala Kupa Radivoja Koraća i trijumf Partizana nad Crvenom zvezdom.

Ni dva dana nakon odigranog burnog finala u ‘Čairu’ ne smiruje se bura, a nju je nastavio i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.


Na početku obraćanja tokom gostovanja u ‘Novom jutru’, Čović je objasnio koje sporne greške su uticale, po njemu, na krajnji rezultat.

– Nije sporna situacija 0,2 sekunde pre kraja i situacija pod našim košem. Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sporno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa. To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića, ali on ništa nije svirao, već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku kojom je potpuno promeniio tok utakmice. To nije bilo sve. Posle slobodnih bacanja Ognjena Dobrića koji promašuje oba, isti igrač je bio brutalno fauliran od strane dva igrača Partizana, Marinkovića i Sija, ali se ni tada sudija nije oglasio. I kako se sve to može nazvati nego brutalna krađa u organizaciji interesnih grupa. I evroligaški sudija može da pogreši, ali ne sme da pogreši na ono što se dogodi na metar i po od njega.

Čović se zatim osvrnuo i na uticaj politike u sportu.

– Od 1993. traje pokušaj da se uništi sve što je vezano za Crvenu zvezdu. Još od Mirka Marjanovića i njegove grupe traje proces, koji je prekinut 2012. i 2013. godine dolaskom predsednika Vučića koji nikada nije krio da je veliki zvezdaš, ali… Kako on pomaže Zvezdi, tako država pomaže i Partizanu – ocenio je Čović.

Na kraju je ponovo istakao teške reči i prozivku upućenu Partizanu.

– Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo? Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu! – rekao je Čović.

(Izvor: youtube / Novo jutro)