0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA OL STAR: Momci na ‘ić’ do polufinala ‘skils čelendža’, majstorija Tejtuma za pobedu – Heris bolji od Karija, a Supermen preko Šekila do pobede u zakucavanju (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.19 u 09:16

Popularnim ‘skils čelendžom’ otvoren je i drugi ovogodišnjeg Ol star vikenda.

Pobedu u ovom takmičenju odneo je Džejson Tejtum, a među onim koji su se borili za trofej našli su se i Nikola Jokić, Luka Dončić i Nikola Vučević.

Žreb je u četvrfinalu spojio momka rođenog u Somboru i crnogorskog centra, što je značilo da jedan od njih dovojice neće nastaviti takmičenje. Jokić je slavio i zakazao duel sa Tejtumom u polufinalu, dok je Luka Dončić u prvom krugu savladao Kajla Kuzma, MVP-a utakmice ‘Zvezde u usponu’.

U polufinalu as Bostona uspeo je da savlada nekadašnjeg igrača Mege. I pored toga što je Jokić u većem delu bio brži, Tejtum je prvi pogodio trojku i plasriao se u finale, u kojem se sastao se Jangom. Igrač Atlante lako je savladalo ‘nonšarlantnog’ Luku Dončića, kome nije pošlo za rukom da pogodi šut sa pola terena.

Na samom kraju viđen je i najlepši potez ovog takmičenja. Tre Jang je imao prednost u odnosu na igrača Seltiksa, ali je Tejtum odlučio da šutem sa pola terena sve to nadoknadi. On je uspeo da pogodi i tako do dođe do trofej na ovogodišnjem Ol staru.

(VIDEO:YouTube/Ximo Pierto)

Na takmičenju u brzom šutiranju trojki slavio je Džo Heris iz Bruklina i pored toga što nije bio u grupi favorita. Igrač Netsa otvorio je ovo takmičenje i već u prvom krugu sa učinkom od 25 poena nagovestio šta se od njega može očekivati. On je u poslednjoj seriji pogodio svih šest šarenih lopti i na taj način uspeo ja da popravi utisak nakon nekoliko ne tako dobrih šuteva.

(VIDEO:YouTube/Ximo Pierto)

Do kraja prve runde, njega je po učinku prestigao Badi Hild iz Sakramenta sa 26 poena, a nakon njega i Stef Kari sa 27. Heris je onda morao da strepi kada je došao red na prošlogodišnjeg pobednika Devina Bukera, ali igrač Atlante nije bio na prošlogodišnjem nivou, kao ni Midlton, Voker, Lilard, Novicki, Grin, Set Kari koji su takmičenje okončali u prvoj rundi.

(VIDEO:YouTube/Ximo Pierto)

U finalnoj rundi ponovo je prvi bio Heris i ponovo je bio sjajan. On je stigao do brojke od 26 poena, dok je odmah nakon njega igrač Sakramento Kingsa potpuno podbacio. Hild je ubacio samo 19 poena, pa je bilo jasno da jedino šampion iz 2015. godine ima šanse da se suprostavi Herisu. Krenuo je igrač Golden Stejta odlično i pogodio prvih devet šuteva, što mu je donelo deset poena. Međutim kada je došao red na trojke sa centralne pozicije kao i u prvoj rundi on je podbacio i doveo je sebe u stiuaciju da mora da pogodi poslednjih pet šarenih lopti kako bi izborio izjednačenje. Na kraju on je promašio pretposlednji šut i u zbiru sakupio 24 poena, što je značilo da trofej ide Herisu.

(VIDEO:YouTube/Ximo Pierto)

Kada je poslednje takmičenje u pitanju, tu je pobedu odneo košarkaš Oklahome Hamidu Dialo, a utisak je da su kvalifikacione runde bile mnogo zanimljivije od finalne, kao i da je kriterijum suđenja ponovo bio diskutabilan. U prvoj seriji svi su sem Majlsa Bridžsa uspeli da izvedu trikove koje su zamislili. Njemu nije pomoglo ni drugo zakucavanje sa maksimalnih 50 poena i bilo je jasno da je on otpisan za finale. Košarkaš Atlante Džon Kolins bio je razočaran nakon svojih zakucavanja, a razlog su sudijske odluke. On je pri prvom zakucavanju uhbatio levom rukom tablu, a desnom zakucao na drugi obruč, dok je kod drugog pokušaja izveo pravi performans kada se prerušio u pilota, a potom preko makete aviona loptu zakucao u koš. Međutim, u oba navrata on je dobio nešto manje ocene nego što je to bilo očekivano.

Sa druge strane sudije su nagradile Denisa Smita koji je prvo zakucavanje izveo tek iz četvrtog pokušaja, ali su svi oni pali u senku Dialoa. Ovaj momak prvo je zakucao na dodavanje svog saigrača Rasela Vestbruka, a potom je preskočio Šakila O’Nila i gurnuo lakat kroz obruč. Da performans bude potpun on je ispod dresa imao majcu Supermena, a bilo je jesano da mu je upravo ovo zakucavanje donelo trijumf. U finalnoj rundi Smit je iz četvrtog pokušaja preskočio Dvejna Vejda i nakon asistencije Karija loptu posalo kroz obruč, ali mu to nije bilo dovoljno večeras, a pehar je završio u rukama Daloa.

(VIDEO:YouTube/Ximo Pierto)

Ol star vikend završava se večeras kada je na programu utakmica timova Lebrona Džejmsa i Janisa Adetomkuba, a prenos je po srednjeevropskom vremenu od 2 časa nakon ponoći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter