1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MOŽE LI ZVEZDA DA NAPRAVI ‘DRIM TIM’: Povratak Teodosića nije više nerealan, ponovo je ‘na meti’ evroligaški centar!

Objavljeno: 12.02.19 u 15:55

Nekoliko velikih poslova moglo bi da bude sklopljeno u sumrak prelaznog roka.

Polsednji dan za registraciju novih igrača timova ABA lige je petak, a konkurenti za osvajanje titule prvaka neprestano rade na pronalaženju pojačanja.

Monotono je jedino u Zagrebu, gde će ekipa Slavena Rimca kako sada stvari stoje sezonu završiti u postojećem sastavu. Mnogo više uzbuđenja ima u Beogradu i Podgorici. Crvena zvezda dovela je Kej Si Riversa i time svima jasno do znajna stavila kakve su joj namere ove sezone. Nije se dugo čekalo na odgovor iz Humske, pa je ‘večiti’ rival nekliko sati kasnije predstavio Ognjena Jaramaza kao novog igrača.

Podgodička Budućnost, kako sada stvari stoje pokušaće da pronađe rešrenje samo na poziciji pet. Nakon odlaska Alena Omića, čelnici ovog kluba pored Bitadzea i Barovića žele da dovedu i jednog iskusnije igrača, koji bi mogao da pomogne tome da se himna Evroliga u ‘Morači’ pušta i narednog leta. Pokušali su ‘plavi’ sa Kuzmićem i Lazmeom, ali nije išlo. Poslednja na listi želja je Miroslav Raduljica, ali je pitanje koliko je to realna opcija s’ obzirom na ugovor koji Srbin ima u Kini. Interesantno je i to da je Blagota Sekulić, koji je navodno pregovarao oko povratka u Podgoricu demantovao da će pojačati ekipu Jasmina Repeše.

FOTO: STARSPORT

Ipak, pojačanjima barem kada je klub sa Malog Kalemegdana u pitanju tu možda neće biti kraj. Onog časa kada se pojavila vest da Miloš Teodosić više nije igrač Los Anđeles Klipersa, krenule su spekulacije o tome, da li je došao trenutak da rođeni Valjevac obuče dres voljenog kluba.

Međutim, za usluge srpskog plejmejkera u red su stali i brojni evropski klubovi koji bi mogli Beograđanima da sruše san. Kada su u pitanju planovi, ali i finansijski uslovi Teodosića realnije je očekivati da dođe do saradnje sa nekim od velikih evropskih timova, pre svihsa Efesom ili Makabijem, ali i moskovskim CSKA. Kapiten reprezentacije Srbije u potrazi je za ugovor koji bi trajao barem dve godine, a ukoliko do toga ne dođe sada, šta onda?

U tom slučaju moglo bi se desiti ono o čemu sanja svako kome je crveno-bela boja draga. Teodosić će tražiti sredinu u kojoj bi mogao da održava formu do leta, a ekipa Milana Tomića trebalo bi da bude idealna za tako nešto. Ovo bi bila saradnja na obostrano zadovoljstvo, plejmejker bi tempirao formu za Svetsko prvenstvo u Kini, dok bi crveno-beli dobili veliko pojačanje za napad na Evroligu.

FOTO: STARSPORT

Pored Teodosića, još jedan igrač mogao bi da osnaži crveno-beli sastav. Naime, Ognjen Kuzmić usled toga što nije u prvom planu u madridskom Realu, a sve zbog povreda koje je imao, priliku da karijeru vrati na pravi kolosek mogao bi da potraži u Tomićevom timu. Centar ima ugovor sa ‘kraljevima’ do leta, a oni se verovatno ne bi buniili da do kraja saradnje dođe i nešto ranije, što bi moglo da predstavlja veliko pojačanje za crveno-bele na centarskim pozicijama.

Kuzmić bi mogao da donese željeno iskustvo crveno-belima, usled pada forme Cirbesa, te manjka istog kod Majkla Odža i Dušana Ristića. Nedavno kada je za njega interesaovanje pokazala Budućnost, a Kuzmić je naglasio da na Jadranu može da igra smo za crveno-bele, pa povratak u redove kluba za koji je već pružao veoma dobre partije nije neraelna opcija.

Vremena za završetak ovih poslova nema puno, pa ostaje da se vidi šta će klubovi uraditi narednih nekoliko dana, a ulog igranja u Evroligi je veliki…

(Na tragu informacija – Mirko Markovića)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter