Kej Si Rivers je i zvanično zadužio opremu Crvene zvezde i staviće se na raspolaganje Milanu Tomiću. Rivers među crveno-bele stiže kao osvajač Evrolige 2015. godine, ali pored zaista bogate biografije, šta to konkretno ovaj košarkaš može da donese crveno-belima?

Širina u napadu


Nije retkost ove sezone bilo da crveno-beli muku muče da pronađu put ka košu, pa se oslanjaju na šut za tri poena, što je Riversovo možda i najjače oružje. Iako je najubojitiji u situacijama kada mu plejmejker iskreira akciju tako da bude sam na trojci, odakle je praktično nepogrešiv, nije mu strano ni da se sam izbori za poziciju i iz driblinga “pocepa mrežicu”. 

(Youtube/Crvena zvezda)

Završnica ispod koša

Rivers se u najvećoj meri oslanja na šut spolja, ali mu ni završnica pod obručem nije strana. Zahvaljujući izuzetnoj snazi i brzini, Amerikanac neretko ulazi pod koš i akcije završava polaganjem, a u to su se pre dve sezone uverili i crveno-beli:

(Youtube/ Eurohoops TV)

Sigurna ruka 

Rivers je igrač koji prosto obožava da preuzima odgovornost, što će sigurno itekako značiti Milanu Tomiću, jer će imati ko da odmeni Stratosa Perperoglua. Rivers traži loptu, voli da drži “konce” u svojim rukama, pa će crveno-beli dobiti izuzetno ozbiljnu opciju u napadu. Ovo je veliki plus i sa aspekta prostora koji će dobiti Bili Beron i Džo Reglend, pa ne bi bilo iznenađenje ni da njih dvojica uz Riversa eksplodiraju.

Kreativnost

Rivers je bek, može da igra i krilo, ali mu nije strano ni da organizuje igru, što Milanu Tomiću sigurno “otvara vrata” da isproba neke nove kombinacije, pogotovo ukoliko se u petorci nađu Reglend, Dejan Davidovac Rivers. Takođe, odlikuje ga odličan osećaj za asistenciju:

(Youtube/ Eurohoops TV)

Iskustvo i hladna glava

Već smo spomenuli da bi Rivers trebalo da sa Stratosom Perperogluom podeli dužnost glavnog nosioca igre crveno-belih u situacijama kada se “lomi” rezultat, a u dresu Panatinaikosa je to dokazao više puta, pogotovo na mečevima protiv Olimpijakosa, gde je na klupi u svojstvu pomoćnika sedeo Riversov novi trener, Milan Tomić

 

(Youtube/ saras)

Zaključak

Iako nije igrač koji je na prvi pogled neophodan crveno-belima, s obzirom na to da je Zvezda dobro popunjena na pozicijama dva i tri, činjenica je da Rivers u svom arsenalu donosi nešto što je timu Milana Tomića itekako bilo potrebno ove godine u momentima kad Perperoglu nije bio na parketu – hrabrost, srce i ruku koja ne drhti. Tomić je Riversa gledao dve godine pre nego što je bivši bek Panatinaikosa otišao put Italije, Tomić stigao u Zvezdu. Ukoliko uspe iz njega da izvuče ono što je pružao na mečevima protiv Olimpijakosa, Crvena zvezda je dobila igrača koji bi veoma lako mogao da bude “faktor iks” u završnici sezone.

HotSport možete pratiti i na Instagramu – hvala na poverenju!