Veliki derbi 19. kola ABA lige igra se u nedelju od 19 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ gde Partizan dočekuje evroligaša Budućnost.

Pred ‘parnim valjkom’ je možda i presudni meč ABA lige ako želi da izbegne poziciju četiri i polufinalne duele sa Crvenom zvezdom. Kako bi se evroligaš Budućnost prestigla na tabeli potrebno je pobediti Podgoričane sa više od četiri poena prednosti. Andrea Trinkjeri zna kako se može do uspeha, ali da bi se do njega došlo potrebno je pokazati karakter, dati srce i iskrvariti za svaki poen.


– Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe koja ima ambiciju da i sledeće godine igra u najjačem evropskom takmičenju. Znamo da će nam biti teško, znamo da se moramo boriti za svaku loptu i znamo da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo. Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija…sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga bez srca i karaktera – rekao je Andrea Trinkjeri.

Zamenik kapitena Vanja Marinković smatra da Partizan sutra ne sme da ima prazan hod portiv sjajne ekipe kakva je Budućnost.

– Budućnost je tim koji čini veliki broj veoma, veoma, talentovanih i iskusnih pojedinaca. Promenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmce prolaze, oni igraju sve bolje. Sutra u našoj igri ne sme da bude praznog hoda, jer će svaki taj trenutak Budućnost umeti da kazni. Samo ako budemo na našem maksimumu, možemo da se nadamo pobedi – rekao je Marinković.

Budućnost je u prvom delu sezone pobedila Partizan u dvorani ‘Morača’ 75:71.