Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je poručio da se to neće desiti u skorijoj budućnosti.

Na konferenciji u Podgorici Đordi Bertomeu je upitan da li će liga na Jadranu u dogledno vreme dobiti drugo mesto u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.


Međutim, odgovor se neće dopasti ovdašnjim zaljubljenicima u ‘igru pod obručima’.

– Takve promene se neće desiti u naredne tri, četiri godine. Ako ‘vrata’ Evrokupa ka Evroligi budu šira, samim tim će klubovi iz ovog regiona imati veće šanse da uđu u EL. Jadranska liga je veoma posebna za nas i moje mišljenje je da će Evroliga ostati sa 18 timova u narednih pet godina. Time će timovi i dalje imati priliku da se takmiče u domaćim šampionatima, što je veoma bitno za evroligaški ‘ekosistem’.

– Sada imamo Bajern i ASVEL jer verujemo da ćemo time doprineti tome da razvijemo košarku na dva velika tržišta. Pričamo i sa Londonom i Parizom kako bi videli da li tu postoji budućnost, ali naredne sezone nećemo imati nikakvih promena – rekao je Bertomeu na konferenciji za medije u Podgorici.

Drugo mesto u Evroligi mogao bi da dobije Evrokup, koji bi umesto jednog slao dva tima u elitno takmičenje.

– Jedina promena do koje možda dođe je ta da još jedan tim ide iz Evrokupa u Evroligu. Da to takmičenje ima dva mesta za plasman, na tome radimo. To je ideja, koncept, a videćemo da li će do nje i doći. Ako se timovi iz Evrokupa dobro pokažu u Evroligi možemo da im damo šansu na duže – dodao je Bertomeu.