0
Košarka

NBA LIGA: Dvoboj plejmejkera pripao Irvingu, tripl-dabl Vestbruka (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.19 u 23:15

Košarkaši Boston Seltiksa i Oklahoma Siti Tandersa odigrali su pravi košarkaški klasik u TD Gardenu. Domaćin je slavio sa 134:129.

Boston je vodio tokom cele prve četvrtine, ali su Tandersi održavali rezultatski priključak, te su na odmor otišli sa samo dva poena prednosti 29:31. 

U drugoj četvrtini neizvesnosti je bilo u tokom prvog dela deonice, Kelti su se u nastavku odlepili i četvrtinu dobili sa šest poena razlike. 

Drugo poluvreme počeli su bolje gromovi, ali je odlična igra Kajrija Irvinga vratila Bostonu vođstvo. Zahvlajujući raspoloženom pleju i Markusu Smartu Boston je održavao svoju prednost sve do kraja meča. U poslednjih nekoliko minuta „zapalili“ su se Rasel Vestbruk i Pol Džordž. Oklahoma je prišla na poen zaostatka, a onga je Vestbruk izgoreo u želji i izgubio loptu, potom je usledio i faul Adamsa, zahvaljujući čemu se Boston ponovo vratio u meč. Smart je sa linije penala potom rešio pitanje pobednika, pobeda Bostona u veoma interesantnom meču.

Najbolji u domaćem sastavu bio je Kajri Irving koji je ubacio 30 poena uz 11 asistencija, Markus Moris postigao je 19, a Smart 18. Al Harford postigao je 17 poena, a pored toga imao je i 9 asistencija. 

Kajri Irving je junak „Kelta“, zaključno sa nekoliko jako bitnih koševa u završnici, ubacio je 30 poena uz 11 asistencija.

Pol Džordž je bio odličan na drugoj strani sa 37 poena, novi tripl-dabl je upisao Rasel Vestbruk 22 poena, 16 asistencija i 12 skokova, dok su dvocifreni bili i Šruder i Adams sa po 16 poena, 15 je dodao Grent.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter