0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GAVRILOVIĆ: Bilo je važno početi energično u odbrani; NIKITOVIĆ: Teško je pobediti Zvezdu

Objavljeno: 02.02.19 u 21:21

Crvena zvezda je slavila protiv Olimpije 89:61, a posle meča na konferenciji za medije utakmicu ABA lige prokomentarisali su Andrija Gavrilović, koji je zamenio bolesnog Milana Tomića na večerašnjem meču, kao i Saša Nikitović, trener Olimpije.

Gavrilović je istakao da je dobro što je Zvezda u meč ušla energično, uprkos brojnim problemima:

– Sa tim izostancima i sa poslednja tri poraza, od čega dva u gostima i nekoliko dalekih putovanja bilo je veoma važno da se danas počne ozbiljno sa energijom iz odbrane. I pored toga što izgleda lako, kad igraju prvi i poslednji, tu može da se desi nešto što ne treba ako odnos nije pravi. Međutim, on je bio dobar.

Pohvalio je navijače:

– Publika je to prepoznala pa je bilo lakše da se to dovede do kraja. Olimpija se borila u trećoj četvrtini sa dobrom energijom. Zadovoljan sam što smo uspeli da odbranimo prednsot i meč privedemo kraju.

Utisak je da je Zvezda u krizi, ali…

– Dosta razgovaramo o sadašnjoj situaciji. Slažem se da treba protiv jačih ekipa da pokažemo da smo izašli iz krize. Iz krize se ne izalzi ni za tri ni za deset dana. Razlog te krize je to što sezona ne može da teče ravno i druga stvar je to što je raspored na početku sezone od septembra bio lakši, dok je sad sa jačim timovima u Evrokupu sa šest gostovanja u januaru. To oduzima mnogo energije. Druge ekipe su to imale ranije. Kad smo se posle Linoža kod kuće i Krke u gosima pomislili da smo napravili sastav ekipe koja može u 16 u Evrokupu da bude faktor nismo mnogo pogrešili. Ali smo se prerano ponadali da možemo Unikahu i Valensiju da lakše elimnišemo, to nije krenulo kako treba i to je to.

– Već ove nedelje smo kod kuće, Unikaha bi trebalo da se odigra ozbiljno. Kod kuće smo, može da se trenira, nema putovanja. Za kup ćemo imati dovoljan broj treninga pa da ne moramo da se plašimo kako ćemo izgledati.

Trener Olimpije Aleksandar Nikitović istakao je da je Zvezda bila bolja:

Zvezda je bila bolji protivnik. Nakon tri vezana poraza bili su opet oni pravi. Mi smo prvo poluvreme odigrali sa dozom respekta i bez prave želje i energije. Posle toga je bilo teško stići 20 razlike. U trećoj četvrtini smo odgirali egal, ali je na kraju to opet otišlo na veliku razliku.

I timu iz Ljubljane veliki problem prave brojna putovanja:

– Nama su pitovanja uzela danak. Uradićemo dobru analizu i sada ulazimo u nešto blaži ritam sa dve utakmice nedeljno. U naredna četiri meča je prioritet ostati u ligi i zauzeti barem 10.mesto da ne ulazimo u baraž.

Nekadašnji trener crveno-belih pohvalio je svoj bivši klub još jednom:

– Dobru Zvezdu kakva je bila večeras teško je pobediti u Beogradu. Nadamo se da će nam pobede u Ljubljani obezbediti opstanak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter