0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

PRIZNANJE ZA DOBRE PARTIJE: Markus Pejdž igrač meseca!

Objavljeno: 31.01.19 u 12:25

Najkorisniji igrač prvog meseca ove godine je plejmejker Partizana Markus Pejdž.

Pejdž je mesec završio među najedikasnijim igračima ABA lige, a njegova ekipa je pobedila sve četiri utakmice.

Debitant u regionalnom takmičenju u proseku je beležio 15.5 poena, 3.25 skokova, isto toliko asistencija i 1.5 ukradenih lopti, a njegov indeks u proseku je bio 18.75. On je postigao najviše trojki po utakmici – 3.5 (efikasnost 56%). Jedan od najbitnijih šrafova ekipe Andree Trinkijerija zadovoljan je igrama koje njegova ekipa pruža u ABA.

– Trenutno se osećam veoma dobro. Mogu da igram bolje, ali u poslednje vreme sam u dobrom ritmu i povratio sam samopouzdamnje. Kao ekipa smo se fokusirali na važne detalje i nadamo se novim pobedama. Znamo da možemo da budemo u dobroj pozciji za plej-of, ali sve u svoje vreme rekao je Pejdž.

(VIDEO:YouTube/ABA liga j.t.d.)

Kada se pogleda individualni učinak igrača tokom ovog meseca, najviše poena je postigao plejmejker zagrebačke Cedevite Džejkob Pulen, 18.1. Uroš Luković je ima najviše uhvaćenih lopti, 7.7 po utakmici, dok je najviše dodavao plejmejker ‘pantera’ Matic Rebec, u proseku šest.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter