3
Evrokup

FOTO: STARSPORT

MALO JE NEDOSTAJALO DA SE ISTORIJA PONOVI: Marinkovića centimetri delili od Kecmana, a Partizan od čuda! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.19 u 00:10

Košarkaši Partizana nisu uspeli da sačuvaju koš na 2,7 sekunde pre kraja, ali je malo nedostajalo da se ipak raduju na kraju.

Parahovski je uspeo da se izmigolji i trenutak dekoncentracije Džoka Lendejla kazni pogotkom. Do kraja meča ostalo je 0.2 sekunde, lopta je stigla do Vanje Marinkovića, koji je uputio uz zvuk sirene uputio šut sa čitavog terena. Na njegovu nesreću, ali i nesreću svih crno-belih, lopta je završila na obruču, pa su Litvanci mogli da nastave sa slavljem.

A šta bi bilo da je lopta ušla? Iako je neko nepisano pravilo da je minimalno vreme za koje je moguće uputiti šut 0.4 sekunde, čini se da je Marinković to uspeo da učini pre sirene. A u prilog tome ide i činjenica da je njegov pokušaj zaveden na sajtu Evrokupa kao promašena trojka. Da je šut uputio po isteku vremena, on se svakako ne bi računao kao pokušaj, te ga ne bi bilo u evidenciji. 

Ovo znači da bi, da je pogodio, trojka bila priznata, pa je mladog beka crno-belih tek nekoliko centimetara delilo od ulaska u legendu. A koliko je sličnosti bilo sa čuvenom trojkom Dušana Kecmana pokazuju i reči košarkaša Ritasa.

0
0

3 Komentara

  1. Trojka ne bi važila već bi se gledao snimak po kome se koš ne bi priznao. Pravila su striktna, za 0.3 je moguće uputiti šut, za manje od toga samo može odbojkom da se poentira.

    To da li na snimku deluje da je izbacio ili ne zavisi od toga da li je zapisnički sto na vreme pustio vreme po prijemu lopte i nema veze sa time da li bi koš važio.

    Ponavljam, gledao bi se snimak i koš ne bi važio sigurno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter