Crvena zvezda je večeras izgubila od Valensije rezultatom 82:81 u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Imala je napad Zvezda za pobedu, ali se nije snašla u 3,4 sekunde koliko je ostalo do kraja utakmice.


U komentaru meča na startu konferencije za medije, trener Milan Tomić izjavio je kako će se desiti neke promene u crveno-belom taboru, ali nije precizirao koje niti u kom obliku.

– Vratili smo se posle svega, bilo je minus deset i 12, pa plus pet za nas, ali smo i odigrali loše u trećoj četvrtini kao i na startu utakmice. To je nešto što nije dobro u mom timu, tu će biti nekih promena, a kojih – čućete. Pogodili smo i bila nam je potrebna jedna odbrana za pobedu. Ne mogu ništa da zamerim svojim igračima, borili su se. Vratili su se iz nekih dvocifrenih razlika i pokazali srce. Ovo je bila evroligaška utakmica, a sada zavisimo i od drugih rezultata, ne samo od naših u grupi. Moramo da pobedimo Limož i Unikahu, počeo je priču Tomić.

Usledilo je pitanje o tome da li je treća četvrtina bila ključna za poraz, na šta je Tomić kratko rekao:

– Ona je bila loša.

Trener crveno-belih nije želeo da prihvati konstataciju u pitanju vezanom za Cirbesa i Odža:

– Šta se dešava sa Odžom i Cirbesom? Ništa se ne dešava. Nemojte tako da izvlačite igrače, mi treba da budemo time i ne treba upirati prstom. Nisu krivi igrači, ja sam, kada se izgubi.

Potom i pitanje o tome da li je ‘loš dan’ krivac za Zvezdin neuspeh.

– Ko to nije imao dan? Mislim da je Filip Čović odigrao fenomenalno, da je Džo Reglend odigrao bolje poslednju četvrtinu, Bili Beron je bio dobar… Isto tako Mohamed Faje, borio se, jer nije lako igrati onakvu odbranu protiv Tomasa. Dušan Ristić je bio fenomenalan, promenio je ritam. Majkl Odžo je isto bio dobar, u trećoj četvrtini možda nije ali svi su oni ljudi. Zato je tada ušao Duško i promenio nešto u igri.

Milan Tomić je bio upitan i o tome da li će današnji poraz uticati na atmosferu u možda i najbitnijem delu sezone.

– Mi smo izgubili jednu utakmicu, šta treba, da se pokupimo? Ne treba više ni da igramo ako je tako, mora glava gore i da nastavimo da radimo. Sigurno da je teško posle jedne ovakve utakmice, ali moramo da se spremimo za dalje. Samo rad.

Kada će uslediti pomenute promene?

– Kada budem ja hteo.

Za kraj konferencije desila se i rasprava Milana Tomića sa jednim od okupljenih novinara koji je smatrao da je trener crveno-belih mogao bolje da postupi u finišu meča kada je iskoristio tajm-aut na 28 sekundi do kraja, uprkos tome što je pred taj napad Crvene zvezde gledan snimak i već su se igrači odmarali.

– Da li bi ti kao trener uzeo na 28 sekundi tajm-aut. Ne bi? Pa bićeš dobar trener. Bolji nego novinar… Jedan napad traje 24 sekunde, šta se desi ako promašiš? Njima ostaje četiri sekunde za napad, a ti ćeš tajm-aut ćeš odneti kući? Bilo je 28 sekundi do kraja utakmice i jedan tajm-aut i ti tvrdiš da nije trebalo da ga iskoristim. Šta je trebalo da skupim igrače dok su sudije gledale snimak i pričam im šta da igraju? Znaš li da je to po pravilima tehnička greška, rekao je za kraj Tomić.