1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: CEDEVITA / MARIN SUŠIĆ

MARINKOVIĆ NA PUTU ZA ISTORIJU: A znate li koja dva košarkaša su u dresu Partizana ušli u anale Evrolige? (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.19 u 00:08

Vanja Marinković se nalazi među kandidatima da ponese zvanje „zvezde u usponu“ u Evrokupu, a ukoliko dobije ovo priznanje, neće biti prvi košarkaš tima iz Humske u kom Evroliga vidi budućnost košarke.

U sezoni 2008/2009. to zvanje je pripalo Novici Veličkoviću. On je te sezone prosečno ubacivao 11.5 poena po meču, uz 5.1 skok. Te godine Partizan je sa skorom 5-5 ispred Efesa i Panioniosa prošao kao četvrtoplasirani, iza Armanija, Real Madrida i prvoplasiranog CSKA iz Moskve, da bi u drugoj rundi sa četiri pobede i dva poraza zauzeli drugo mesto iza Panatinaikosa, a ispred rimske Lotomatike (sad Virtus) i Unikahe, dok je u nokaut fazi CSKA bio ubedljiv, 3-0 u seriji.

(Youtube/Euroleague Baskletball)

Pet godina kasnije, ova nagrada je otišla u ruke Bogdana Bogdanovića. Te sezone je bek Sakramento Kingsa ubacivao u proseku 14,8 poena po meču, a crno-beli su sa skorom 3-7 prošli grupnu fazu, ostavivši iza sebe Nanter i Budiveljnik, dok su na prva tri mesta bili Fenerbahče, CSKA i Barselona.

U top 16 fazi Evrolige, Partizan je u grupi F bio sedmi od osam timova sa skorom 4-10.

(Youtube/Euroleague Basketball)

To isto mu je uspelo i dogodine, ali u dresu Fenerbahčea.

Najboljeg mladog igrača Evrolige i Evrokupa biraju treneri timova učesnika.

0
0

1 Komentara

  1. Koliko samo bolesnih navijača,halo ljudi znate li vi uopšte normalno komunicirati,bez vređanja,pokušaja ponižavanja drugih koji ne razmišljaju kao vi. MRŽNJA JE BOLEST, upamtite to.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter