2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TRINKIJERI PRED MONAKO: Biće ili crno ili belo!

Objavljeno: 21.01.19 u 15:01

Crno-beli su stigli u Monako, gde će se u utorak, 22. januara sastati sa istoimenim protivnikom u okviru 4. kola Top 16 faze 7Days Evrokupa.

U prvom meču sutrašnjih rivala, Monako je prošlog utorka u Beogradu savladao Partizan rezultatom 68:72, iako su crno-beli u četvrtoj četvrtini bili blizu velikog preokreta. 

Sedam dana kasnije, na programu je novi duel pred koji Markus Pejdž poručuje: 

– Kod kuće smo protiv njih odigrali dobro četvrtinu i po, a sada hoćemo da sastavimo celu utakmicu tako. Sada znamo šta da očekujemo, pošto su nas u prvoj utakmici nadmudrili. Trebalo bi da bolje izađemo na kraj sa njihovom odbranom, koja nam je u prvoj utakmici pravila probleme i dozvolila samo 26 poena za poluvreme.Treba da im odgovorimo na energiju. U prvoj utakmici su oni nametnuli ritam, a sada mi  to želimo, jer kada igramo našu igru, našu fizičku odbranu i kada igramo u tranziciji, teško nas je pobediti. A kada igramo u stilu druge ekipe, to nam baš ne pomaže. Nadam se da ćemo moći da diktiramo i ritam i ishod utakmice – istakao je Pejdž

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri je povodom sutrašnjeg duela izjavio:

– Igrali smo pre šest dana protiv protiv Monaka i znamo da je ili crno ili belo, ili toplo ili hladno. Ako igraju njihovu košarku, mi to ne možemo. A ako probamo da igramo našu košarku, možda budu u problemima. Sa njihove strane uopšte ne očekujem ništa drugačiju igru, biće ista stvar. A sa naše mora drugačije, moramo nešto napraviti. Šta? Oni su hodali u prvoj, bio je spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i jako polako sve radili. Dali su nam sve otvorene šuteve, mi nismo ništa pogodili, tako da je utakmica tokom tri četvrtine bila baš teška za nas. Bili smo na minus 21 i nismo mnogo shvatili kako da se igra. U poslednjoj četvrtini smo promenili ritam, bili više agresivni i drugačije igrali. Sad, da li ćemo biti to u stanju 40 minuta – ne znam. Ali, moramo da probamo – naglasio je Trinkijeri

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter